Geaard zijn

Kijktafels

Hier vind je inspirerende voorbeelden van kijktafels passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Kijktafels in juni

 

In de maand waarin de zomer begint maakte ik een paar voorbeelden rond de thema"s die we voor deze maand kozen: zomergevoel, geluk en voor het St. Jansfeest.

Zomer

Het eerste voorbeeld is klein maar fijn en roept een zomergevoel op: een schaaltje met daarin een graspolletje wat ik uit het grasveldje in de buurt sneed, samen met een nep-vogeltje en een lichtje.

.vogeltje +gras

Het tweede voorbeeld verbeeld werken in een zomerse tuin, de kleine gietertjes en zaadjes vond ik in het tuincentrum en de achtergrond wordt gevormd door het boek "Zomer" van Gerda Muller.

zaad en tuinierend kind

Een andere bladzijde van hetzelfde boek maakt, samen met een vader achter de barbecue van play-mobil, ook een zomers tuintafereeltje. De regenboogdoosjes vond ik bij Xenos. Kleine vondsten uit de natuur kunnen hier in worden verzameld en bewaard.

kijktafel tuinieren regenboogdoosjes


Geluk

Dit kijktafeltje over "geluk" maakte ik rond een ansichtkaart met daarop een klavertje vier. Een lieve-heers-beestje geeft geluk! De roze onderzetter met de tekst "dank U wel voor deze dag" komt uit het eerste koffertje.

klavertje vier + lieveheersbeestje

Een alternatief rond zomer-geluk en een klavertje vier maakte ik met behulp van het boek "Klein mannetje vindt het geluk"

klein mannetje zoekt het geluk

St. Jansfeest

Dit volgende voorbeeld maakte ik voor 24 juni, de dag waarop we de geboorte van Johannes de Doper vieren, het St. Jansfeest. De achtergrond is een opengeslagen bladzijde van het boek van Lidwien van Geffen "van Winterkrans tot Zomerdans".
De madeliefjes en boterbloemen plukte ik op het grasveldje in de buurt en de ondergrond is een lichtgroene lap voeringsstof.

St. Jan kijktafel 2

EK


Artikelen in dit thema Geaard zijn

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook