Geaard zijn

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Samen doen rond en in de vakantie* Leer samen het liedje "Heel de schepping zingt voor u, lieve God almachtig", het staat op een van de gebedskaarten én op de CD uit het koffertje "Ga je mee?" Het groeiliedje van de CD uit het koffertje "Beginnen maar" is een goed alternatief.

* Neem als je de natuur in trekt een vogel-of natuurboekje mee.
Als je een vogel of plantje ziet waar jullie de naam niet van weten kan je het samen opzoeken.

* Voor wat grotere kinderen maakt een verrekijker een wandeling een stuk spannender en ongemerkt rust je telkens even uit!

fragment boskijktafel herten

* Neem naast een schaar en lijm ook de spelletjes uit de koffertjes mee op vakantie. Fijn voor de regenachtige knutsel/spelletjes dag.

* de CD"s uit de koffertjes met liedjes en bijbelverhalen zou je in de auto op een lange rit kunnen beluisteren.

* de vakantie wordt een dagelijkse speurtocht als je een
"thema" kiest, bijvoorbeeld in elk plaatsje waar jullie komen op zoek gaan naar de (dorps)waterput of naar de kerk. Je kan ook zoveel mogelijk "dezelfde" dingen tellen en/of fotograferen bijv. wegkapelletjes, nummers op strandpalen, kerktorens, grenspalen, straatnaambordjes (elk dorp in Nederland kent wel een Schoolstraat, Kerkweg of Achterstraat),Je kan ook zoeken naar bepaalde uithangborden bijv. met een zwaan o.i.d.
Welk thema je kiest is natuurlijk afhankelijk van de kenmerken van de streek die je bezoekt.* Je kan ook in souvenierwinkeltjes op zoek gaan naar beeldjes of ansichtkaarten met een thema, bijv. een bepaald dier (kies iets wat vrij zeldzaam is, want anders kost het handen vol geld!)

* Neem van elke plaats waar je komt een steentje mee naar huis en plak er een etiketje op waarop je noteert waar, welk steentje gevonden is. Leuk voor in de vakantie-reisdoos.

* Als je kerken gaat bekijken; kijk of jullie bepaalde bijbelverhalen kunnen herkennen in de glas-in-lood ramen.

glas in lood verrezen christus

EK

Artikelen in dit thema Geaard zijn

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook