Geaard zijn

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Voorlezen rond het thema 'vrede'

Rond het thema: "Vrede"

Uit Beginnen maar!
* Het versje "vrede" op pag 51
* het liedje "een en al vrede" van de CD nr.24
* "blijven dromen" op pag 63Uit Ga je Mee?
* het versje "vecht je vrij" van pag 11
* een gesprekje over vrede op pag 59Uit Het geheim van het vuur
* "Als ik God was" op pag 36
* "een nieuw begin van vrede" op pag 55
* "Hoe dan ook" op pag 55

Eleanor Coerr&Ed Young, Sadako, 8+, isbn 90 6963 310 8

voorkant sadako

Dit prentenboek werd in 1996 bekroond door de kinderjury. Het gaat over een meisje, Sadako, dat slachtoffer wordt van stralingsziekte na de bombardementen op Hiroshima.

Sadako I

Maar ook hoe 1000 uit papier gevouwen kraanvogels haar op haar weg begeleiden. In het park van de vrede in Hiroshima staat een standbeeld voor Sadako.

Sadako II

Ik sluit af met het schitterende prentenboek over Kikker. Tevreden zijn met wie je bent en wat je hebt. Is dat niet het begin van "vrede-hebben"?Max Velthuijs, Kikker is Kikker, isbn 90 258 4845 1

Kikker vindt in eerste instantie toch maar mooi dat hij geboft heeft: hij kan zwemmen en springen als de beste en hij is groen... juist zijn lievelingskleur!
Maar dan wordt hij jaloers. Achtereenvolgens wil hij perse kunnen vliegen als eend, timmeren als Rat, taarten bakken als varkentje en kunnen lezen als Haas. Maar kikker heeft steeds minder geduld, en tevreden is hij al helemaal niet meer....EK

Artikelen in dit thema Geaard zijn

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook