Vuur en liefde

Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

Het vuur van Pinksteren

Het vuur van Pinksteren

Met Pinksteren vieren wij dat God onder ons blijft wonen, als heilige Geest. Hoewel Jezus in bepaalde zin “vertrokken” is in zijn Hemelvaart (om met zijn Vader in de hemel te wonen), is hij niet écht weg. Zoals hij beloofde, heeft hij ons niet in de steek gelaten en heeft hij niet alleen zijn voorbeeld maar vooral zijn Geest aan ons geschonken. Op pinksterdag daalt de Geest neer op de apostelen in de vorm van wind en vuur (zie Handelingen, hoofdstuk 2).

pinksteren met cramer/schaap en duifje op gebatikte doek

Wat gebeurt er als Gods Geest aanwezig is? Petrus suggereert dat mensen hun eigen idealen aandurven: “De jongeren onder u zullen visioenen zien en de ouderen zullen dromen dromen.” En de gemeenschap leert een nieuwe manier om met elkaar om te gaan: “Allen die het geloof hadden aangenomen, bleven bijeen en bezaten alles gemeenschappelijk. Ze verkochten have en goed en verdeelden dat onder allen naar ieders behoeften. Dagelijks gingen ze trouw en eensgezind naar de tempel, braken bij iemand aan huis het brood, gebruikten samen hun maaltijden in blijdschap en eenvoud van hart, loofden God en stonden in de gunst bij heel het volk” (Handelingen 2, 44-47).

Ervaren wij ook de aanwezigheid van Gods Geest? Op welke momenten?

(c) TS

terug naar nieuwspagina
lees verder in Wortels

Artikelen in dit thema Vuur en liefde

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook