Alles verandert

Bidden en vieren

Hier vind je voorbeelden van gebedjes en viermomenten voor thuis,
en informatie over rituelen en tradities.

Een verandering vieren.....

Vorig jaar veranderde de slaapkamer van de jongste. Hij werd vier jaar en zijn baby-peuterkamer werd een jongenskamer. Dit jaar is de oudste aan de beurt. Lize gaat naar de middelbare school.

oude kamer

Deze grote verandering begint in haar slaapkamer. Een klein onhandig bureautje en een kast uitpuilend met spelletjes, knutselspullen en knutsels. Hoe passen daar nieuwe lesboeken tussen? En een beetje minder stof overal mag ook wel. Dus willen we een kast die ook dicht kan.

kamer veranderen, spullen uitzoeken

Lize gaat beginnen met het leeghalen van de oude kast. “Poeh”, zegt ze: “Ik wist niet dat ik dit allemaal had...”. Allerlei kralen en kraaltjes uit verschillende doosjes worden in een groter doosje gedaan. Daar kun je blij van worden! De strijkkralen gaan naar jongere nichtjes. Mooie herinneringen worden verzameld en gaan naar zolder. En we maken een doos met spullen die later in een schoenendoos kunnen (www.edukans.nl) of verkocht worden op een kleedje op de vrijmarkt.

meten is weten

Ondertussen wordt de oude kast opgemeten en een nieuwe kast besteld. Met de mannen erbij lukt het om alles in elkaar te krijgen.

kast in elkaar zetten

Samen helpen ze zus zodat er een prachtige huiswerkplek ontstaat. En ja... als het schooljaar begonnen is, dan blijkt dat Lize meer op haar eigen kamer te vinden is. Ze geniet van het nieuwe leven, maar het is ook hard werken.

huiswerk maken

In het tienerkoffertje “Het geheim van het vuur” vinden we materialen voor een “Aandachtshoek”. “Een aandachtshoek is een plekje in je kamer. Daar zet je dingen bij elkaar waar jij in je hart mee bezig bent. Daar leg je neer wat je aan God wilt vertellen, aan God wilt vragen, of waar je God voor wilt danken. Het is een plekje waar jij thuis bent”.

lichtje van dank, veranderen

De lichtdrager kan op veel manieren worden gebruikt. En ook zijn er gebedskaarten uit het koffertje. Lize vindt het vooral leuk om te lezen welke ideeën er gegeven worden in een kleine handleiding. Zo zijn er voorbeelden voor vier hoeken. Bij Lize wordt het een blauwe hoek met een licht van dank. Ze is blij met haar nieuwe klas, nieuwe schoolspullen en ook met het bezoek dat ze bracht aan een museum. Blauw is toevallig ook haar lievelingskleur, dat komt even goed uit...!

nieuwe kamer met lichtje van dank

In het gouden koffertje "Het geheim van het vuur" zit
licht van troost: paarse hoek
licht van dank: blauwe hoek
licht van inspiratie: rode hoek
licht van verlangen: groene hoek
Voor meer inspiratie zijn er voorbeelden te bekijken op (www.geheimvanhetvuur.nl) onder de knop "inhoud".

MV

Artikelen in dit thema Alles verandert

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook