Alles verandert

Bidden en vieren

Hier vind je voorbeelden van gebedjes en viermomenten voor thuis,
en informatie over rituelen en tradities.

Gezinsherfst-knutsel: vieren thuis

Herfst is geen herfst zonder regenachtige weekends. Het hele gezin zit binnen. Zo rond koffietijd ontstaat deze “gezinsknutsel”. Ergens ligt nog een stuk karton. Eerst mag de jongste een boom verven. Na nog wat gerommel met een sjabloon van een herfstblad, vindt hij het weer genoeg. Dan gaan pap en zus aan de slag en moeder kan niet achterblijven. De takken worden wat langer gemaakt, er worden meer herfstachtige sjablonen ontworpen. En zelfs een echt boomblad wordt als voorbeeld gebruikt. Sjabloneren en tamponeren is eigenlijk heel simpel...
http://www.trapsuutjies.com/index.php?url=http://www.trapsuutjies.com/main.php?cid=111

herfstknutsel

Ondertussen heeft broertje ook weer zin om mee te doen. Hij verft zijn handen en maakt stempelafdrukken ervan: “Net blaadjes!” We zijn trots op onze herfstschildering. Tijdens het maken zingt er een versje in mijn hoofd, hoe gaat het ook alweer? Na even graven weet ik het weer. Het is een oud liedje van Elly en Rikkert naar aanleiding van Jesaja 40:8. Past precies bij ons schilderij...
http://www.aanvullingspagina.nl/Teksten/het%20woord%20van%20onze%20god.htm

herfstknutsel detail

We steken een lichtje aan en na even oefenen kennen we het liedje weer allemaal: dit is nu heel eenvoudig 'vieren thuis'.

MV

terug naar nieuwspagina
naar: een verandering vieren

Artikelen in dit thema Alles verandert

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook