Alles verandert

Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

H. Franciscus

Franciscus van Assisi leefde in Umbrië (Italië) van 1181-1226. Hij is al vele eeuwen en tot op de dag van vandaag een bron van inspiratie vanwege zijn eenvoud, zijn liefde voor alle schepselen, zijn hartstocht voor de vrede en zijn radicale navolging van Jezus.

Fransiscus met vogeltjes en worm

Om hem heen ontstond de orde van de minderbroeders (de Franciscanen), en zijn grote vriendin en zielezuster Clara werd de stichteres van een soortgelijke beweging voor vrouwen (de Clarissen).

kwartetkaart Clara.jpg

Op 4 oktober vieren we het feest van de H. Franciscus en het is niet voor niets dat op deze dag later werelddierendag een plaatsje kreeg.
Ecologie, verantwoord omgaan met de aarde, haar grondstoffen en al haar bewoners past heel goed bij Franciscus. Hij is dan ook de patroon van de milieubescherming.

Fransciscus moeder aarde

Hij is iemand die geen overbodige ballast met zich mee sleepte, eenvoudig in alle opzichten. In onze tijd is het iemand die nog steeds tot de verbeelding spreekt, ook van kleine kinderen.

kwartetkaart Franciscus

Er zijn talloze boeken op de markt over Fransiscus. We maakten een kleine selectie geschikt voor kinderen, zie hiervoor de rubriek "tips". Ga naar...

EK

terug naar nieuwspagina
naar artikel: The road not taken

Artikelen in dit thema Alles verandert

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook