Alles verandert

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken rond veranderen

Het thema van deze maand is veranderen. Veranderen kent vele aspecten: groeien zorgt voor verandering, maar je kunt ook jezelf veranderen, bijvoorbeeld in iemand die meer durft. De volgende prentenboeken zijn niet meteen religieus van aard, maar ze hebben meerdere lagen en diepte. Ze bereiden je kinderen als het ware voor op het aanvoelen van waarden als inkeer en bekering. Dat zijn aspecten uit onze christelijke spiritualiteit die samenhangen met verandering. Als we willen gaan in de voetsporen van Jezus, zullen we ook op Hem moeten gaan lijken en ons omvormen, veranderen in echte christenen!

Als eerste een prentenboek voor jonge kinderen:

de lievelingstrui vk

Kleine Toon wilde dolgraag groeien. Hij deed zijn best en toch lukte het niet. "Maar," zei kleine Toon, "mijn lievelingstrui kan ik zelf aandoen!" En dat was waar. Toen kwam er een dag dat de trui niet meer aan wilde ...

de lievelingstrui bk

Tjibbe Veldkamp & Gerdien van der Linden, De lievelingstrui isbn 90-5637-380-3.

Toveren is ook een vorm van veranderen! Een boek voor kinderen vanaf vier jaar.

betoverd door jou vk

"Als je nou eens kon toveren, dat je toveren kon. Stel je voor dat je dan iets voor mij zou toveren. Wat zou je dan toveren voor mij?" Dit vraagt kleine kikker aan grote kikker. Samen fantaseren ze over wat ze voor elkaar zouden toveren.

betoverd door jou bk

Harmen van Straaten, Betoverd door jou isbn 90-4992-042-x

Kinderen verkleden zich graag! Zo leer je je verplaatsen in anderen. Hoe is het om een prinsesje te zijn of een piraat? Een ridder of een heks? Stel je bent een klein muisje en bang voor de poes. Als je jezelf nu eens zou veranderen in een beer!

Alexander de Grote vk

Een kleine muis droomt ervan net zo groot en sterk te zijn als een beer. Dan hoeft hij ook niet bang te zijn voor de gevaarlijke poes die hem de weg naar de kaas verspert. De muis laat zijn droom in vervulling gaan met behulp van een berenpak, een beetje geluk en een massa moed ...

Alexander de  Grote bk1

Burny Bos & Hans de Bier, Alexander de Grote, isbn 90-5579-518-6

Het volgende boek is een klassieker. Geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar.

ze lopen gewoon met me mee vk

Kareltje heeft een bijzondere, maar o zo lastige eigenschap: waar hij verschijnt, verschijnen er ook nijlpaarden. Niet eentje, maar een hele vijver vol. Dat kan zo niet langer. Nel Paardweg wordt geraadpleegd en zij heeft een pilletje dat dat zal veranderen. De nijlpaarden druipen af. Maar de volgende dag, als Kareltje naar school loopt, verschijnt er een ander dierenhoofd boven de brug ...
Tja, ze lopen gewoon met me mee ...

ze lopen gewoon met me mee bk2

Margaret Mahy & Steven Kellogg, Ze lopen gewoon met me mee.... isbn 90-6069-317-5

EK

terug naar nieuwspagina
naar: samen doen rond Dierendag

Artikelen in dit thema Alles verandert

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook