Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Papa Mamma God

Hemelvaart en Pinksteren 2011

Doosje-papaIn deze maand vieren we moeder-en vaderdag. Het beeld dat onze kinderen van een vader of moeder hebben wordt vaak ook geprojecteerd op het beeld van God. Noemen we hem niet 'Onze Vader die in de hemel zijt'. Aan de hand van een prentenboek kan je met je kinderen over de eigenschappen praten die God misschien heeft en we geven gesprekstips.

Verder aandacht voor (moeder)Maria in de meimaand , een versje voor vaderdag en artikelen over je relatie met God. Kortom: een thema vol waardevolle informatie over 'papa, mama en God'

Kinderen en taal. Een leuk Twinkeltje over het 'Wees gegroet'

Een Twinkeltje over 'opgestaan' zijn!

Een prachtig Marialiedje op de melodie: "Morning has broken" (Ierse traditional)

Het Weesgegroet is een van die oude gebeden uit onze lange geloofstraditie.  Haal de gebedskaart uit het koffertje 'Beginnen maar' tevoorschijn.

Een selectie prentenboeken die ons thema op een andere manier vertellen en verbeelden.

Een sprankelend versje voor Vaderdag!

Een ervaring hoe inspirerend het is als je in het portaal van de kerk een butlertray met een kijktafel erop maakt en iets om mee te nemen voor thuis bijv. een gebedtekst, kleurplaat..

Het eenvoudigste - en misschien ook wel het mooiste kijktafeltje- maak je door een Mariabeeldje neer te zetten...

“ Hoe praat jij met je kinderen over God? In welke beelden?

Ellie Keller maakte een aantal kijktafel bij ons thema.

Hoe is de relatie van Jezus met zijn Vader. Kan je nog over God als vader praten?

Vaderdag, Moederdag: de bloemenwinkel en de drogist varen er wel bij. Hoe vier je op een zinvolle manier deze relatiedag met je kinderen.

Marjet de Jong maakte een versje over de gloed van Pinksteren.