Samen doen in de Kersttijd

Kijktafels

Hier vind je inspirerende voorbeelden van kijktafels passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Kijktafel voor Oud en Nieuw

OUD-EN NIEUW
31 december, 1 januari

De tijd verstrijkt, weer een nieuw jaar aangebroken. Een voor de hand liggend beeld hierbij is een kalender.

kijktafel oud-en nieuw

Psalm 90 en psalm 91 worden vaak gebeden in de kerkelijke vieringen op Oudjaar en Nieuwjaarsdag. Maar ook werd met het bidden van psalm 90, vlak voor 24.00 uur, de oudejaarsavond thuis afgesloten. In de rubriek 'Bidden' licht Marieke Vader de verzen uit de psalmen op de kijktafel toe. (meer weten? ga naar......)

kijktafel oud-en nieuw 2

De basis voor deze kijktafel is een lage glazen schaal met een opstaand randje. Vul deze schaal met een laagje zand en mooie steentjes. De regels uit Psalm 90 en 91 zijn uitgeprint en op een stevig karton geplakt. Zet ze in de gebedskaarthouders uit het rode en/of groene koffertje. Enkele poppetjes beelden het gezin uit. Zet er een kaars bij in een passende kleur. Blauw is de kleur van de hoop. Dat het een mooi, goed jaar mag worden voor ons gezin en voor iedereen!

Nieuwjaarsdag

tekst zegen Aaron

Op Nieuwjaarsdag wensen we elkaar 'de beste wensen' of 'alle goeds voor het nieuwe jaar'. In kerkelijke vieringen staat de zegen van Aäron centraal. Je kan deze verwerken in een winterse kijktafel. God zegent alle mensen uit alle landen. Daarom staan er veel verschillende poppetjes op deze kijktafel.

Zegen Aaron, alle mensen

Vul een schaal met nep-sneeuw, een winters plantje, de tekst van de zegenbede, veel verschillende poppetjes en een lichtje.....

MV

terug naar nieuwspagina
Kijk verder en ga naar Kijktafeltjes voor Drie Koningen

Artikelen in dit thema Samen doen in de Kersttijd

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook