Samen doen in de Kersttijd

Kijktafels

Hier vind je inspirerende voorbeelden van kijktafels passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Kijktafels rond Sint Nicolaas

kijkatfel sinterklaas in glazen ronde schaal

Half november komt de stoomboot uit Spanje weer aan.... het is leuk om ook de kijktafel een Sinterklaastintje te geven. Een ondiepe, ronde glazen schaal vormt de basis van deze kijktafel. Vul de schaal met mandarijntjes en strooigoed. Een ingepakt cadeautje, een chocoladeletter en een boek met Sinterklaasverhalen schik je ertussen. Als je het hebt kan je ook een Zwarte Piet en/of een Sinterklaas erbij zetten. Een lichtje (let op dat het veilig is!) mag natuurlijk niet ontbreken.Als je een bekend Sinterklaasliedje uitprint en op stevig karton plakt, heb je meteen een prima achtergrond voor een Sinterklaaskijktafel. Zet het op een mooie gedrapeerde goud-kleurige lap stof. Erbij staat met de pakjesboot. Ik vond deze bij Blokker. Strooi als een echte Zwarte Piet met strooigoed rond en zet er een lichtje bij.

kijktafel sinterklaas

Je kan ook een kaarsen-onderbord gebruiken als ondergrond. Deze is oranje-rood. Knutsel samen met je kinderen een mijter van geel en rood karton. Er staat een flesje met naar kaneel geurende olie op de tafel. Zo ruikt het ook naar Sinterklaas. Chocoladeletters, suikerbeestjes, pepernoten, speculaas, borstplaat, marsepein: allemaal snoepgoed dat hoort bij de decembermaand.
Naast het ritueel van "de schoen zetten" is het fijn als je een boek hebt met Sinterklaasverhalen of-liedjes. Steek het kaarsje op de kijktafel aan en lees een verhaal voor of zing/leer samen een nieuw Sinterklaasliedje. Zo maak je mooie herinneringen voor later.....

EK

terug naar nieuwspagina

Artikelen in dit thema Samen doen in de Kersttijd

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook