Samen doen in de Kersttijd

Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

Genieten.... heilige plicht

Geen volledig artikel dit, maar een korte gedachte die bij me opkwam tijdens het beluisteren van het oude lied “Claire” van Gilbert O"Sullivan. Daar bezingt O"Sullivan zijn liefde voor zijn klein nichtje. Heel eenvoudig is het, en echt. (Luister goed naar de derde couplet, waar Claire haar bedtijd probeert uit te stellen.)Dit deed me denken aan de uitdrukking, “the duty of delight” – de plicht op genot – van John Ruskin. Geloven is in de eerste instantie niet: de regels volgen. Geloven begint met het herkennen en waarderen van alle moois dat God voor ons gedaan heeft. Genieten is dus een heilige plicht!
Over de boterhammen heen, zat ik die dag mijn kinderen met meer aandacht aan te kijken. Erg jammer is dat de schoonheid van deze wereld zo vaak aan ons voorbij gaat. Dus: proef en zie!

www.youtube.com/watch?v=eAKInjg66fY

TS

terug naar nieuwspagina
lees verder in Wortels

Artikelen in dit thema Samen doen in de Kersttijd

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook