Samen doen in de Kersttijd

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Kerst spelen met kinderen

Kerst spelen met kinderen is een nieuw praktisch boek met kerstverhalen om te spelen!
In elk verhaal gaan niet alleen Jozef en Maria met hun ezeltje op pad, maar ook andere spelers. Onderweg maken ze van alles mee en komen ze uiteindelijk aan in de stal rond de pasgeboren Jezus. Liefst een echte pasgeboren baby...

Terwijl een lezer de tekst rustig voorleest, spelen de kinderen mee, verkleed in de rol van hun keuze. Ze spreken zelf geen tekst uit, het is geen 'voorstelling': improvisatie en beleving staan voorop. De andere aanwezigen doen mee door kerstliedjes te zingen.

De aanpak is geschikt voor een kerstviering of Kindje wiegen in de kerk of op de basisschool. Keuze uit vijftien verhalen zoals De wijze wolf, Vergeetachtige engel, de Droomboom van oom Jesse en nog veel meer. Ontstaan in de praktijk en voorzien van alle aanwijzingen die een voorbereidingsgroep nodig heeft, patronen en werktekeningen voor kleding en een demontabele stal.

Ook zijn drie muzikale varianten met notenschrift opgenomen: een gezongen mini-kerstspel; de kerstlezingen de Profetie, de Aankondiging en de Geboorte; een gezongen mirakelspel over de heilige familie op de vlucht naar Egypte.

Een handig boek voor jaren kerstplezier!

Informatie
Kerst spelen met kinderen, tekst en illustraties Marjet de Jong
Composities Frits Klostermann, Wim Ruitenbeek
ISBN 9789491042089
Paperback 23 x 15 cm, 160 bladzijden
Uitgave 2011, Adveniat Geloofseducatie
Prijs: € 14,50
Te bestellen bij www.reliboek.eu en in elke boekhandel

Artikelen in dit thema Samen doen in de Kersttijd

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook