Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

zomerplezier

De geur van pas gemaaid gras, zand tussen je tenen, loom luieren in de hangmat, dagjes uit, zomervakantie, genieten van de vrije tijd die je kan doorbrengen met je hele gezin. De zomer is een tijd waarop we vaak het gevoel hebben volop te leven. Daar is bijna niets voor nodig. Iedereen kan aandachtig zijn en genieten van kleine dingen. Sta eens even stil bij een glanzende dauwdruppel of de madeliefjes in het gras. Koester je in de warmte van de zon en geniet van het spel van je kinderen. Doe zelf van harte mee!

eindelijk boven! Top-ervaring

Misschien stap je een kerkje binnen om even de stilte te zoeken. Ervaar je iets van Gods grootheid en nabijheid op de top van een berg of juist in de volmaaktheid van een insect of alle kleine verschillende plantjes op de grond.

plantjes en beestjes zoeken

We wensen alle bezoekers van de site een fijne zomer volop leven!

De redactie vulde de site met bijdragen die je vindt in de verschillende rubrieken van het Menu in de linkerkolom. Hopelijk inspireren ze je om op speelse manier met ons thema 'Volop Leven' aan de slag te gaan. Want gelovig, dat worden en blijven wij - maar ook onze kinderen - niet vanzelf ...

In de rubriek Tips vind je prentenboeken rond ons zomer-thema,
In de zomer en tijdens de vakantie zijn we heel vaak buiten. Welke kansen zie je? Het strand biedt weer andere mogelijkheden dan het bos. Op een camping liggen er weer andere kansen voor het oprapen. Tien buitenkansen om het leven te vieren.we geven je tien tips vol (bijna) gratis zomer-plezier Ga naar....
Haal uit de koffertjes die dingen die uitstekend bruikbaar zijn voor de zomer-vakantie.
en we geven je handvatten voor een mini-speurtocht in een kerk.
Voor de rubriek Kijktafels maakte Ellie Keller een aantal voorbeelden voor een zomerse kijktafel. Ze laat je stapsgewijs zien hoe je met kaarten uit de standaard bij een boekwinkel een zomers aandachtsplekje maakt! Kijk verder...
Voor de Voorleeshoek maakte Marjet de Jong de versjes 'Top-ervaring'
en 'waterkant'.
In de rubriek Wortels vind je een bijdrage van Tim Schilling rond ons thema over de titel: 'volheid van leven'.
Tim Schilling geeft je tips hoe je tuinieren met kinderen tot een feest maakt. Tuinieren kan al in de vensterbank beginnen, maar echt buiten harken, zaaien, schoffelen, gieten en beschermen is natuurlijk nog vele malen leuker.Als je tuiniert met je kinderen worden alle zintuigen volop geactiveerd. Verder achtergrondinformatie over de H. Christoffel, de beschermheilige van alle reizigers.
In de rubriek Bidden vind je een Dank-liedje,
en twee gebedjes als je onderweg een kapelletje tegenkomt of een kaarsje in een kerk opsteekt. Ga naar...
Natuurlijk wijzen we je ook graag de weg in onze Kapel.
In de rubriek Verhalen vertellen een idee voor ouders en oma's en opa's voor regenachtige middagen. Maak een prachtig herinneringsboek voor je (klein)kinderen! Ga naar: Oma, vertel eens!
Op vakantie loop je makkelijker even een kerkje in, wat je daar vind is altijd weer een verrassing, maar een ding is zeker: het is een gebouw vol verhalen....In de rubriek Vieren vertelt Marieke Vader over het geloofsavontuur als je onderweg met je kinderen een kerkje binnenstapt. Ga naar......
Ook een weekend-viering in het buitenland bijwonen is een speciale belevenis. Ga naar....
In de rubriek Twinkeltjes twee bijdragen die je laten glimlachen: 'God houdt mij vast' en