Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

kind met slee, stilte

We hebben al volop kunnen genieten van ijs en sneeuw. Toch is de winter nog maar net begonnen. De treinen hebben vertraging door het winterweer, het autoverkeer ligt soms bijna stil. Lopen op de gladde stoepen is lastig. Misschien worden je kinderen of jezelf ook letterlijk stilgezet. Ziek!

verkouden kind met tissues

De sneeuw dempt alle geluiden, het licht flonkert in de ijspegels, randjes van fragiel kantwerk: ineens ziet alles er bijna sprookjes-achtig uit! Wat is de wereld mooi. Je voelt het contrast met de normale haast, drukte en lawaai. Wat is het fijn als het even stil is, als je geen woorden nodig hebt, als je stil wordt van binnen. Rust vindt voor jezelf -voor klein en groot- . Stil worden voor God. Daartoe nodigt de winter met zijn bijzondere stilte ons uit......

tekst stilte om me heen

De redactie vulde de site met bijdragen die je vindt in de verschillende rubrieken van het Menu in de linkerkolom. Hopelijk inspireren ze je om op speelse manier met ons thema winter-stilte aan de slag te gaan. Want gelovig, dat worden en blijven wij - maar ook onze kinderen - niet vanzelf ...

In de rubriek Tips: Acht tips om in/met je gezin stilte te beleven.
Verder zetten we een aantal prentenboeken over 'stilte' op een rij
en enkele tips voor kinderen en tieners rond stilte-ervaringen.
Voor de rubriek Kijktafels stuurde een bezoekster van de site de 'winterkijktafel, een nieuw begin' in.
Ellie Keller en Marieke Vader maakten een aantal kijktafels die telkens een andere invalshoek van 'stilte' verbeelden. Ga naar kijktafels...
In de Voorleeshoek vind je een versje: zoveel soorten stilte, van Gerrie Huiberts
en het liedje 'Adem' met beeld en muziek op Youtube
en het gedichtje 'stilte om me heen' van Hanna Lam.
In de rubriek Wortels een bijdrage over stilte in bijbels perspectief met o.a. aandacht voor psalm 131, waarin onze ziel rust vindt, zoals een kind aan de borst van zijn moeder.
Verder geven we achtergrondinformatie over het feest dat op 2 februari valt: het feest van de opdracht van Jezus in de tempel, Maria Lichtmis.
In de rubriek Bidden vind je een gebedje 'vanuit mijn bed'.
Bidden kan ook zonder woorden, daarom bespreken we het boekje 'bidden met heel je lichaam'
en een bijdrage over 'bidden zoals jij dat het liefste zou doen
en natuurlijk wijzen we je graag de weg in onze Kapel.
In de rubriek Verhalen vertellen een bijdrage van Tim Schilling over 'geloofsgesprek, met de hulp van Ikea',
we tippen enkele verhalen over stilte in verschillende kinderbijbels

en bevelen onze nieuwe kinderbijbel 'Het begon met licht' van harte aan!

In de rubriek Vieren vind je een bijdrage over hoe er in de kerken plaats wordt gemaakt voor iedereen onder de titel: Hoezo, stille tijd?
en we zetten een aantal mogelijkheden op een rijtje hoe je met kinderen de stilte kunt vieren. Ga naar.....
In de rubriek Twinkeltjes een bijdrage van Circe Serpenti over hoe je stil kunt vallen bij een bouwplaats. Ga naar: kijken met de ogen van een kind
en het Twinkeltje 'zachter...'