Winter stilte

Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

Onze kinderbijbel 'Het begon met licht'

HET BEGON MET LICHT, Bijbelverhalen voor groot en klein

het begon met licht, voorkant

"Het begon met licht. Bijbelverhalen voor groot en klein' is een prachtige kinderbijbel, geschreven door Gerrie Huiberts en geïllustreerd door Anne Westerduin. Hij is bestemd voor kinderen van 8 jaar en ouder en van voor tot achter met zorg gemaakt. Wij presenteren hem dan ook met gepaste trots, want het is de enige échte Geloven thuis bijbel!
De verhalen uit de drie geloofskoffers zijn samengebracht en aangevuld met veel nieuwe verhalen en versjes tot een volwaardige kinderbijbel met 52 hoofdstukken. De tekst is door Gerrie Huiberts zelf op niveau gebracht voor de leeftijd vanaf 8 jaar.

schepping het begon met lichtAnne Westerduin brengt de verhalen tot leven in haar krachtige, kleurige stijl.
Deze kinderbijbel is ideaal om zelf te lezen, voor te lezen, maar vooral sámen te lezen. Zeker als je je kind iets mee wilt geven van het geheim, het licht achter de dingen!
Gerrie Huiberts, theologe en schrijfster, vertelt de verhalen met gevoel voor wat kinderen spannend vinden: avontuur, succes en tegenslag, vriendschap en verraad, wanhoop en blijdschap. Ze maakt het geloof achter de verhalen voelbaar: dat God geluk wil voor de mensen, door "ups" en "downs" heen.
Haar rake versjes brengen de verhalen dichtbij.

Bijvoorbeeld: een versje over geadopteerd zijn bij het verhaal van Mozes in het mandje. Bij de uittocht uit Egypte een versje over een jongen die door een vriend wordt bevrijd van zijn belagers. Een versje over stilte bij het verhaal over Jezus in de woestijn.

'Het begon met licht, Bijbelverhalen voor groot en klein'
vind je in de boekwinkel nu voor € 24,50. Maar hij is ook online te koop bij Adveniat (via de knop webwinkel boven in het scherm). Bijdrage in de verzendkosten slechts € 1,95, ongeacht het aantal titels per bestelling.
ISBN 978 90 6173 160 3


Wat maakt deze kinderbijbel anders dan andere?

- Van katholieke bodem
- Keuze voor bekende en minder bekende verhalen
- Prachtige illustraties waarin veel te ontdekken valt
- Dertig tere en humoristische versjes
- Uitleg over wat de Bijbel is, aan de hand van 10 simpele vragen
- Ruime opmaak met veel kleur

MdJ

Artikelen in dit thema Winter stilte

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook