Winter stilte

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Verhalen over stilte in kinderbijbels

Op de site zijn verschillende bijbelverhalen aan de orde gekomen die over "stilte" gaan. We zetten ze even op een rijtje en tippen we als dit verhaal ook in de ons bekende kinderbijbels konden vinden.

Elia, stilte uit

* het verhaal van Elia, die God ontmoet in de stilte van een zachte bries. Dit verhaal vind je in Op weg van Boukje Offringa op pag 131 onder de titel: Elia in de woestijn.

* Psalm 131, over een kind dat tot rust komt aan de borst van zijn moeder. Helaas konden we deze psalm niet in een kinderbijbel vinden!

* Jezus in de woestijn, hij trekt zich terug in de stilte om zich op zijn roeping te bezinnen

Jezus in de woestijn GV

Dit verhaal en het gedicht "zoveel soorten stilte" staan in de nieuwe kinderbijbel Het begon met licht. Meer weten over deze pas verschenen bijbel? Ga naar....

* De storm op het meer, Jezus legt de storm het zwijgen op en het wordt volkomen stil

storm op het meer

Dit verhaal staat in meerder kinderbijbels. Wij vonden het verhaal o.a. in de Kleuterbijbel van Gilbert Beers, in Bijbelse verhalen voor jonge kinderen van Cramer-Schaap en in de Kijkbijbelvan Kees Kort.

Lees samen het verhaal van Jezus die de storm tot stilte brengt of een van de andere genoemde verhalen En daarna zet je de kinderbijbel opengeslagen, rechtop. Met een kaarsje erbij. Heb je meteen een "stilte-kijktafel"!

storm op het meer kb

EK & MV

terug naar nieuwspagina
naar: Het begon met licht

Artikelen in dit thema Winter stilte

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook