Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Alles heeft een verhaal

Zomer en Nazomer 2012

schelpjes verzameld

De zomervakantie is aangebroken, een tijd waarin we vaak nieuwe dingen ontdekken. Ineens zien je kinderen dat er allemaal verschillende schelpen op het strand liggen, vragen ze zich af waar het water in het beekje naar toe stroomt, of willen ze weten van welke vogel het veertje is dat ze gevonden hebben.
Ons zomerthema van dit jaar is dan ook: Alles heeft een verhaal!

wegkappeltje bidden bij...

De schelp op het strand, de kiezel uit het beekje, de ruïne op de heuvel, het kapelletje langs de weg, de namen van de straten van het dorpje: alles draagt een verhaal in zich. Ook je ouders en jijzelf maken deel uit van een verhaal: het verhaal van jullie familiegeschiedenis, maar ook maken wij deel uit van het verhaal van God en de mensen! In de zomer is er tijd en volop gelegenheid om stukjes van al deze verhalen aan elkaar te vertellen.

We hopen dat de site jullie voor deze zomer weer nieuwe inspiratie biedt, om in je gezin het geloofsverhaal concreet handen en voeten te geven en we wensen iedereen een fijne zomer toe, om nog lang over te verhalen!

Ellie Keller maakte drie kijktafels -geschikt voor gezinnen met kleine en grotere kinderen- passend bij de verschillende manieren waarop je de zomervakantie door kunt brengen. Maar waar je ook bent of heengaat, kijk goed om je heen: Alles heeft een verhaal!
Maak een vakantieschatten-reisdoos van een schoenendoos. In de vakantie wordt deze gevuld met zelf gevonden vakantieherinneringen. Zo heb je voor je het weet een schatkist vol verhalen!
Vakantiebelevenissen: wat is er leuker dan al de ervaringen en avonturen bij te houden in een dagboek? Mirjam Hartman heeft hiermee in haar gezin goede ervaringen.
Marjet de Jong maakte een versje bij ons thema: van zeven dingen hoor je in dit versje het verhaal, want echt: in alles schuilt een verhaal!
Onze geschiedenis is eigenlijk altijd om ons heen. Tim Schilling breekt een lans voor aandacht voor historisch besef bij kinderen, aandacht voor onze christelijke wortels en voor het wonder dat God mens is geworden in onze geschiedenis.
Maak een heilige tot de gezinsfavoriet. De heilige van het land waar jullie met vakantie heengaan is mogelijk een goede optie, want hij beschermt iedereen die tussen de landsgrenzen verblijft.
Dit dankgebedje op rijm leren je kinderen zo uit het hoofd. Heel geschikt om tijdens de zomer en vakantieperiode vaker te bidden, want wat groeit en bloeit er buiten veel om dank U wel voor te zeggen.
Juist in de vakantie is er tijd en ruimte voor het vertellen van verhalen. Verhalen over de streek waar je verblijft, over vroeger, verhalen die je voorleest, de verhalen van dingen die gevonden zijn, verhalen rond het kampvuur.
We tippen een aantal prenten-voorlees-en kijk/zoekboeken die passen bij ons thema en geschikt voor verschillende leeftijden. Neem er enkele mee op vakantie, zorg voor een koffer vol verhalen!

God maakt zich kenbaar in de geschiedenis en verbindt zich met ieder van ons persoonlijk. In de bijbelse verhalen wordt hierover op bijzondere wijze verteld.

Op vakantie loop je makkelijker even een kerkje in, wat je daar vind is altijd weer een verrassing, maar een ding is zeker: het is een gebouw vol verhalen....
Deze kinderbijbel heeft al heel wat meegemaakt. Zou de buitenkant ook iets over de binnenkant te vertellen hebben? Wat is het verhaal erachter?

Mijn dochter van bijna 6 zit op een christelijke school.Vandaag kwam ze overtuigend blij en zi ...

Twee zomerse twinkeltjes: Deo gratias!

Bij het voorlezen van "in het begin" uit de kijkbijbel vroegen de kinderen (3 jaar) laatst: "Mama, w ...

André Kuipers zag de aarde vanuit het heelal...