Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Vanuit de hemel

Hemelvaart en Pinksteren 2012
Pinkstervlammen 2

Tien dagen na Jezus' hemelvaart, vieren we het Pinksterfeest. Het is na Pasen en Kerstmis het derde grote feest van de christenen.
Pinksteren: de komst van de heilige Geest - toen en nu - maakt en houdt ons levendig, enthousiast, geestdriftig. Vuur en vlammen, duif, wind en adem zijn de symbolen van het Pinksterfeest. Ook dit feest komt 'Vanuit de hemel', ons thema deze maand.
Laat dit feest niet ongemerkt voorbij gaan! Maak een Pinksterversiering voor in de huiskamer. Geef deze dag een feestelijk accent. Vier dat de heilige Geest ook in jullie leven welkom is!
Geïnspireerd door ons thema maakte Ellie Keller verschillende kijktafels voor Hemelvaart en voor Pinksteren. Wolken, ballonnen en een lieveheersbeestje passen bij het feest van Hemelvaart en de Pinksterkijktafels zetten je in vuur en vlam!
Ga eens een keer sterren kijken met je kind. Lara van der Zee laat je zien hoe je met behulp van 'Stellarium', een planetarium voor de computer, je deze activiteit eenvoudig voorbereidt. Maar is de hemel die je ziet, dezelfde waar het Jezus het over heeft?
Pinksteren gaat over beweging en vuur. Hoe beeld je dat uit in je kamer? Met deze mobiel bijvoorbeeld. Weinig moeite, goed verhaal!
Marjet de Jong maakte een fonkelnieuw Pinksterversje: Hoezo suffen en balen? Kom naar buiten allemaal!
Ons christelijk Pinksterfeest is nauw verbonden met het feest Sjavoeot, het Joodse Wekenfeest, dat 50 dagen na het feest van de Uittocht (Pesach) wordt gevierd. Zo begrijp je beter wat er op die eerste Pinksterdag gebeurde.
Geef aan dit gebed, dat door alle christenen op aarde wordt gebeden, eens extra aandacht. Kennen je kinderen dit gebed al? De gebedskaart helpt ze erbij. Tip: Bid met Pinksteren het 'Onze Vader' eens in verschillende talen door elkaar.
Een klein Pinkstergebedje, waarin we op eenvoudige wijze vragen om vuur en bezieling!

Mirjam Hartman ging op zoek naar bijbelverhalen over de hemel. Af en toe wordt ons daar een glimp van gegund. Verrassend is dat in bijna alle kinderbijbels het verhaal over de 'nieuwe hemel en de nieuwe aarde' is te vinden!

Enkele prentenboeken die een ander perspectief bieden. Bekijk de aarde eens vanuit de hemel of vang een glimpje op van een gouden veertje van de Pinksterduif + voorlezen over Hemelvaart en Pinksteren uit de kinderbijbel.

Van dit liedje van Herman Finkers gaan je ogen twinkelen.

Ik lig op mijn rug, op mijn rug in het gras.Ik wou dat ik licht als de wolken was,steeds maa ...

Laat de feesten van Hemelvaart en Pinksteren niet zomaar ongemerkt voorbij gaan. Het is niet moeilijk om door deze dagen met een activiteit of een gedichtje een speciaal, feestelijk accentje te geven en zo samen te vieren.