Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

PASEN
"Vandaag is het Pasen", zegt papa.
"Waaraan zie je dat, papa?" vraag ik.
"Je ziet het als je naar de bomen kijkt", zegt papa,
'Die ontwaken uit hun winterslaap."
"Ontwaken, wat is dat dan?'
"Wakker worden", zegt papa,
"Pasen is het feest van wakker worden.
Alles gaat opnieuw leven.
Straks staan alle bomen en struiken
weer feestelijk in het groen.
En ook de mensen worden opnieuw wakker,
want met Pasen is Jezus uit het graf opgestaan.
Iedereen leeft op!
Iedereen is als nieuw!"


paastakken met kind en gevonden eitjes

VOORJAAR
Tijd om eens flink de bezem door het huis te halen, om te ontdekken dat alles weer als nieuw kan worden: door de net gelapte ramen schijnt de voorjaarszon, in de opgeruimde kast lijkt het speelgoed weer als nieuw. Sommige dingen krijgen een nieuwe bestemming. Laat je kinderen hierover meedenken en in meehelpen. Ook buiten maken vele handen licht werk. Hark buiten de laatste dode bladeren bij elkaar in de tuin, poets de tuinmeubels, zaai tuinkers, zet voorjaarsbloemen in bakken. Daar wordt iedereen blij en vrolijk van.

mama helpen met planten in potten doen

Ons Paas-voorjaarsthema luidt dan ook: 'Als nieuw'.
Met onderstaande bijdragen kan je zo aan de slag: maak een lente-kijktafel, sla aan het knutselen, laat je inspireren door de gesprekstips voor bij het opruimen, doe aan verdieping, lees een prentenboek of bijbelverhaal voor, zing en bid. Zo wordt geloven thuis in deze lente ook voor jullie weer 'als nieuw'!

Geef je op voor onze nieuwsbrief en/ of like/meld je aan bij onze community op Facebook. ( zie hiervoor de rechterkolom van de site) Zo blijf je op de hoogte als deze site van thema verandert en kan je ervaringen uitwisselen met andere gelovers-thuis. Gewoon doen!

Ellie Keller maakte zes verschillende kijktafels, rond zes vertschillende symbolen die passen bij de Lente en Pasen.

Een fonkelnieuw lente-paasversje rolde uit de pen van Marjet de Jong.
Een vrolijke raamhanger vertelt het verhaal van Pasen,
Eieren spelen in rol in de Joodse en Christelijke traditie. Bij Pesach en Pasen. Eieren en het voorjaarsfeest horen onverbrekelijk bij elkaar, zonder eieren kan je deze feesten eigenlijk niet vieren. Dus hang ze in de paastakken en zoek ze in de tuin!
Tim Schilling vraagt zich in zijn bijdrage af wat echt is en wat echt gelukkig maakt. Als je dat eenmaal hebt ontdekt, dan is er geen weg terug.
Een avondgebedje waarin gevraagd wordt dat alles weer 'als nieuw' mag zijn.
In elk prentenboek wordt een ander aspect belicht: van schoon naar vies, van lelijk naar mooi, een nieuwe betekenis geven, van dood naar leven, van..... Met een kijk-luisterverhaaltje voor de allerkleinsten, een animatie en een liedje van Martine Bijl.
Stapsgewijs zie je eenvoudig hoe je de metamorfose van rups naar vlinder in elkaar knutselt. Van onooglijk naar wonderschoon!
Mirjam Hartman maakte een kleine selectie van verhalen uit verschillende kinderbijbels rond ons thema. God maakt met de wereld een nieuw begin, mensen worden als nieuw, voelen zich als nieuw, zien als nieuw....
Als je samen met je kind een opruim-of schoonmaakkarweitje doet, ontstaan er vaak mooie gesprekjes. Enkele aanzetten hiervoor uit de praktijk.
Zingen is dubbel bidden. Drie eenvoudige en misschien bekende liedjes over hoe God alles nieuw maakt.
Een twinkeltje over Paus Fransiscus.