Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

madeliefje water geven in grasveld

Je hoeft zes weken niet naar school. Het patroon van opstaan, aankleden, ontbijten en dan naar school is voor eventjes niet het geijkte kader. Er zijn weinig vaste of verplichte - naschoolse - activiteiten. Je bent helemaal vrij. Je kan doen en laten wat je wilt. Hoe ga je om met al die vrijheid? Welke keuzes maak je? Welke kansen zie je?
De zomerperiode is een tijd van erop uittrekken, nieuwe ervaringen opdoen, lekker buiten spelen of zwemmen.

voeten rand zwembad, volwassenen met twee kinderen

We kunnen genieten van Gods schepping in al zijn facetten: in het licht van de morgen, de middag en de avond.
Maar het is ook een periode om alle gezinsleden in andere, soms onverwachte, omstandigheden mee te kunnen en mogen maken. Een tijd om nieuwe mogelijkheden en kansen te ontdekken buiten in de natuur, als je knutselt, als je ergens komt waar je nooit geweest bent. Ervaar jij dit ook als een geschenk, als iets dat je toe-valt, als een echt buitenkansje?
Ellie Keller maakte vijf verschillende zomerse kijktafeltjes, waarin enkele buiten-kansen die het zomerseizoen biedt verbeeld worden. Laat je inspireren en maak met eenvoudige middelen zelf een kijktafel.
Als God je een buitenkans geeft dan noemen we dat genade. Een prachtig versje om te bidden en uit je hoofd te leren. Luister maar....
Marjet de Jong maakte een zomerverhaal over Brenda, Tjerk en een bijzondere ontmoeting in het dorpshuis. Ook aardbeien spelen een belangrijke rol. Maar eerst ... een versje!
Tim Schilling maakt zich vrij en gaat met zijn zoon de grens over om daar een hengel uit te werpen. Zouden ze iets gevangen hebben daar midden op dat meer in Duitsland?

God schept vele buitenkansen voor zijn mensen. Mirjam Hartman maakte een selectie van bijbelverhalen die ook in kinderbijbels zijn te vinden. Dus grijp je kans en lees ze voor in de zomervakantie!

Je vindt ze op straat, in de keukenla, tussen de kussens van de bank, in de broekzakken van je jongens, in een bakje in de schuur, op het strand, het tuinpad. Kunst maken van de prachtigste gevonden schatten was nog nooit zo eenvoudig!
In de zomer en tijdens de vakantie zijn we heel vaak buiten. Welke kansen zie je? Het strand biedt weer andere mogelijkheden dan het bos. Op een camping liggen er weer andere kansen voor het oprapen. Tien buitenkansen om het leven te vieren.
We kunnen zelf ook buitenkansen creëren voor anderen die we dit echt gunnen. Het is niet moeilijk; een aandachtig oog is genoeg om te zien wie er een nodig heeft.
Rond een klavertje vier, buiten naar binnen brengen, tekeningen van een stip, ruilen en een prachtig schilderij. Verder voorleesverhalen over 'anders' kijken en een leesboek over 'een kleine kans.'

Enkele tips om samen te doen en mooie ervaringen op te doen in deze vakantietijd.

Is God klein of juist heel groot? Binnen in je, maar ook buiten tegelijk? Ja, leg dat maar eens uit!
De drie uitspraken van de winnaars van onze prijsvraag over paus Franciscus.