Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

De twaalf dagen van Kerstmis

Advent en Kerst 2013

Driekoningen-sterrenDe redactie wenst jullie allemaal gezegende kerstdagen, een fijne jaarwisseling en een zalig nieuwjaar!

Wist je dat de Kerstmis niet TWEE maar wel TWAALF dagen duurt? Van 25 december tot 6 januari, het feest van Driekoningen, mag je Kerstmis vieren, je boom en je stal laten staan. Twaalf dagen om het kind Jezus een plek geven in je leven. In deze aflevering van Geloven thuis willen we je helpen thuis deze bijzondere dagen kleur te geven.
De site is weer gevuld met achtergrondinformatie, tips om iets samen te doen, kijktafels voor Oud en Nieuw en Driekoningen, liedjes en bijbel- en prentenboekenverhalen om voor te lezen. Zo kun je de twaalf dagen van Kerstmis samen met je kinderen zinvol beleven.

Word lid van onze nieuwsbrief en/of volg ons op facebook. Tip een vriend of vriendin! Zo wordt 'geloven thuis' meer en meer iets van ons samen in het nieuwe jaar.

Nelleke Spiljard vertelt ons waarom deze twaalf dagen een haven in de tijd zijn.
Mirjam Hartman geeft een aantal fantastische tips om de kersttijd zichtbaar te maken en intens te beleven. En een twaalfdagen-kalender ...
Als je elke avond tussen Kerstmis en Driekoningen een verhaal wilt voorlezen, is het handig als je een van deze verhalenboeken hebt of leent uit de bibliotheek.
Ellie Keller maakte een drietal voorbeelden voor een kijktafeltje over de jaarwisseling, van het oude naar het nieuwe jaar toe!
Marjet de Jong maakte een bijzonder versje voor Oudejaarsavond!
Tim Schilling deelt met ons zijn ervaring dat opvoeden niet vanzelf gaat en boerenverstand soms niet genoeg is. Hij besefte dat hij echt present moest zijn ...
Knijpertjes en rolletjes zijn traditioneel de wafeltjes die er op Oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag gegeten worden. Ga samen met je kinderen aan de slag en bak ze.
Hoe bid je samen met je kinderen? Ellie Keller put uit eigen ervaring en geeft enkele tips voor bidden rond de jaarwisseling.
We maakten op verschillende manieren een kijktafel voor het feest van Driekoningen. Er zit er vast één bij, die ook jij eenvoudig kan maken.
Voor de kersttijd en het feest van Driekoningen komen onze koffertjes graag uit de kast!
Niet in alle kinderbijbels of prentenboeken vind je het verhaal van het bezoek van de drie wijzen. Waar je dit verhaal wel kunt vinden? We tippen zes (prenten)boeken!
Een bekend Engels kerstliedje gaat over de twaalf dagen van Kerstmis en twaalf geschenken, met een knipoog!

Uit de oude doos: voor elk van de twaalf maanden van het jaar een versje!