Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Je wordt groter!

Zomer en Nazomer 2013

De zomervakantie is voorbij. Het nieuwe schooljaar is begonnen. Een nieuwe meester of juf in de volgende groep. Er gaan nieuwe dingen geleerd worden, nieuwe vaardigheden geoefend en talenten ontdekt. Er zitten nieuwe kinderen in de groep op muziekles, voetbal of dansen. Andere kinderen zijn misschien verhuisd. Je moet opnieuw je draai vinden. Je past je kleren niet meer van de vorige herfst. Ja, echt: je wordt groter!
Maar groter worden betekent voor een kind niet alleen maar langer worden; je groeit ook als mens, je groeit in geloven. Dat gaat niet vanzelf. Je vader en moeder helpen je daarbij....

jongetjes met te grote en te kleine trui

Buiten begint het langzaamaan herfst te worden. In september kunnen we bramen plukken. Je vindt misschien al eikels en beukennootjes, de bladeren aan de bomen veranderen bijna ongemerkt van kleur. In oktober vieren we wereld-dierendag, het feest van Franciscus van Assisi. Wie is deze Franciscus eigenlijk? Waarom koos de paus zijn naam?

Gezicht van Fransiscus (kaart)

Het thema 'Je wordt groter' in combinatie met Franciscus van Assisi inspireerde de redactie tot het maken van een levendige editie vol bruikbare tips, versjes, liedjes, achtergrondinformatie en ervaringen.

Ook deze site wil graag groeien, in de zin van bekender worden zodat we meer mensen kunnen inspireren.
Ben jij enthousiast over deze site? Wat kan je doen? Attendeer een vriend of vriendin op deze site. Word zelf lid van onze nieuwsbrief en/of vriend en volg ons op facebook. (zie rechterkolom)

Ellie Keller maakte weer met veel plezier voorbeelden van kijktafeltjes over groter worden, de eerste schooldag, groeien en behoeden en natuurlijk voor Dierendag, 4 oktober, de feestdag van Franciscus van Assisi.

Aan een lieveheersbeestje kan je zien dat hij aan het leren is. Echt waar. Kijk maar naar zijn kleur. Een kort verhaaltje van gastschrijver Roderick Vonhögen.

Marjet de Jong maakte een hartverwarmend verhaaltje over groeien, te groot worden en in evenwicht raken

Naast de twee pijlers van geloofsopvoeding, samen bidden en naar de kerk gaan, is het in deze tijd belangrijk dat geloof tastbaar en ervaarbaar is. Kijktafeltjes passen daar uitstekend bij!

Een huisaltaartje kan je kind helpen om te groeien in geloof. Mirjam Hartman kwam op ideeën door een keramieken voorbeeld, en helpt je zelf eenvoudig een altaartje of kapelletje te maken. En wat denk je van een groeimeter?

Een kleine selectie verhalen uit verschillende kinderbijbels rond ons thema 'Je wordt groter!' en we tippen ook de onderdelen uit de drie koffertjes die in deze periode passen.

Groeien naar lichaam en geest. Tim Schilling gaat hier in deze bijdrage dieper op in en neemt een voorbeeld aan Franciscus van Assisi.

Marjet de Jong maakte een klein versje over St. Franciscus en de vrede.

Een liedje over groeien en het Zonnelied in de 'geloven thuis-versie'. Allebei om samen te leren en dan uit volle borst te zingen!

We tippen verhalen in prentenboek-vorm rond het thema "groter" worden, een voorleeshoek en twee boeken voor kinderen over Fransiscus van Assisi. Het boekje over kleine beer die groter wil worden, wordt voorgelezen op youtube.

Jeroen van Merwijk schreef de tekst van dit liedje: een mens je kan op verschillend manieren groots zijn!

We attenderen je over een driedelige reeks artikelen in Inspiratiemagazine.