Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Warm lopen voor...

Hemelvaart en Pinksteren 2013
Pinksteren
Op 19 en 20 mei vieren we Pinksteren. Een van de drie grote feesten van het christendom. Net als Pasen en Kerstmis duurt dit feest met zijn symbolen van wind, adem en vuur twee hele dagen! Vijftig dagen na Pasen zijn de leerlingen van Jezus bij elkaar. Ze zijn angstig en de deuren zijn potdicht. Maar daar laat de heilige Geest zich niet door weerhouden....

De helper Geest
Jezus was weg en hij troostte zijn vrienden
Hij gaf hun de helper die ze verdienden:
een hart vol van vuur en gelovige moed.
Dát is wat Jezus nog steeds met ons doet!


Warm lopen voor...
Het is een drukke tijd. De eindmusical van groep 8 wordt voorbereid, er zijn sportdagen, de eindcompetitie voor de zomerstop. Het weer nodigt uit om buiten actief te zijn met een potje voetballen op straat, skaten, hinkelen, basketbal, badminton, wandelen... Wie doet er mee?Lopen jullie warm voor de avondvierdaagse, waarbij je heel wat kilometers maakt? Of wandelen jullie wel eens een stuk(je)in de natuur? Hoe ga je om met blaren, zeuren, vermoeidheid, tegenvallers? Hoe maak je lopen aantrekkelijk, inspirerend? Kijken jullie goed om je heen? Zie je de verschillende bloemen en bomen, het lieveheersbeestje? De pinksterbloemen? Bij een sponsorloop loop je je letterlijk warm voor een goede zaak, voor een organisatie of mensen met een missie. Sluiten jij en je kinderen daar op een of andere manier bij aan?

hardlopende kinderen, alle rassen

Hou het vuurtje brandend
De redactie hoopt dat jij ook warm loopt voor deze afwisselende en vurige editie. Wandel door alle rubrieken hieronder!
Ellie Keller maakte vol enthousiasme een aantal kijktafeltjes rond 'warm lopen' en de geest van Pinksteren. Van een kijktafel met hardlopende kinderen tot aan een lopend vuurtje: dat wij in vuur en vlam komen te staan.
Fonkelnieuwe versjes uit de pen van Marjet de Jong. Voel je het vuur?
Echt open vuur is het allermooiste beeld van geloof. Maar met kleine kinderen een beetje gevaarlijk. Maak daarom samen dit vuurtje als blikvanger met Pinksteren!
Vanaf het vonkje dat het vuur ontsteekt tot de uitgedoofde as. Tussen een vuur en geloven bestaan veel overeenkomsten. Als je samen met je kind bij een vuur zit, zou je daar soms iets over kunnen vertellen.
In films als 'Easy rider' en 'On the road' staat een reis centraal, of liever gezegd het 'onderweg zijn'. Tim Schilling trekt in deze bijdrage een parallel met Jezus onderweg met zijn leerlingen. Onderweg gebeurt het: je krijgt inzicht in het dynamische proces dat 'geloven' heet. Maar of het ook zonder gids lukt?
Zomaar gaan wandelen? Nou echt niet, daar heb ik geen zin in. Ga je mee, een avontuur beleven? Ja, leuk!
Mirjam Hartman weet dat als je oog hebt voor kleine dingen wandelen al gauw een avontuur wordt. Samen met een liedje vier je zo het leven!
Drie prentenboeken voor verschillende leeftijden die gaan over wandelen en op tocht gaan en drie boeken over ergens warm voor lopen en aanstekelijk zijn. We tippen de verhalen uit de geloofskoffertjes die bij ons thema 'warm lopen' passen.
Organiseer een sponsorloop. Zo loop je je letterlijk warm voor een goede zaak!
Rondwandelen in een museum? Met wat oudere kinderen valt daar heel wat te bespreken! Kies wel een museum wat past bij hun leeftijd en interesse.
Hoe breng je meer spontaniteit in het bidden met je kinderen? Tim Schilling geeft een aantal tips. En Marjet de Jong maakte een Pinkstergebedje.
Trek er op een zomerse dag op uit om rond het St. Jansfeest samen de schepping op zijn mooist te ervaren en te vieren!
Dit is hét boek om kennis te maken met de nieuwe, Argentijnse paus. Vers van de pers en vanaf Pinksteren verkrijgbaar. Dit boek kun je gratis winnen! Ook tippen we het wandelboekje 'warmlopen voor je geloof'