Boom vol leven

Thema van Paastijd en Lente 2014

cover-2014-BoomVolLeven-2Levensboom
De bomen die in de winter zo kaal en doods leken te zijn, tooien zich met bloesem en krijgen nieuwe fris-groene blaadjes. Het is dan ook niet voor niets dat het kruis -het symbool van het christendom- vaak wordt afgebeeld met takken die eraan ontspruiten met groen en bloemen. Het houten kruis, symbool van de dood, wordt tot een levensboom.

Paasgeheim
In de tijd na Pasen staat daarom 'boom vol leven' centraal. Met het beeld van de levensboom kunnen we onze kinderen iets uitleggen van het Paasgeheim: hoe het leven en de liefde sterker zijn de dood.

Vol leven
Zonder wortels kunnen bomen niet groeioen en bloeien; een boom zit ook vol leven omdat allerlei dieren er een schuilplaats vinden; ook omgehakt schenkt een boom nieuw leven, want van balken en planken maken we allerlei nieuwe dingen. Kortom: bomen zijn op verschillende manieren vol leven!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook