Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

cover-2014-EenBuigingVoorJou5Heiligheid ... eerbied ... die woorden laten we twinkelen deze maand! November is de maand waarin Allerheiligen valt en waarin we de feesten van Sint Maarten en goed-heiligman Nicolaas vieren. Ze leren ons veel over goed zijn. Zij maakten een buiging (vaak letterlijk) voor de armen en de kleinen, en daarin eerden ze God. Leer jij je kind(eren) eerbied? Voor het goede, het kleine, het kwetsbare? Voor mens, dier en natuur? Voor het heilige, voor God?
Bij dit thema 'Een buiging voor jou'  vind je hier weer nieuwe kijktafels, versjes en verhalen, dingen om samen te doen en over te mijmeren.Het gaat over eerbied, heilige grond en bijzondere mensen. Er zit zeker iets bij waarmee je in jouw gezin uit de voeten kunt!

Vanaf eind november te koop! Het 'Kijktafelboek - Maak je inspiratie zichtbaar' van Ellie Keller. Het is een prachtig boek waarin elk gezin inspirerende voorbeelden vindt van nieuwe kijktafels voor de seizoenen en geloofsfeesten!

Rond de feesten van Allerheiligen en Allerzielen komt het onderwerp dood en doodgaan misschien in je gezin aan de orde. Hoe kun je daar op een doodgewone manier aandacht aan geven?

Ellie Keller maakte tien verschillende kijktafels, die elk iets verbeelden van het heilige. Kies er eentje uit die jou aanspreekt. Zo vertel je ook er makkelijk iets over. 

PRIMEUR! OP ONS EIGEN YOUTUBE KANAAL! We filmden Ellie Keller terwijl ze twee verschillende kijktafels voor de Sinterklaastijd maakt en erover vertelt.

Marjet de Jong maakte een prachtig versje dat ons herfst-thema op rijm verwoordt.

We vertellen het verhaal van Sint Maarten die zijn mantel deelde. Het is bij veel mensen bekend. Maar hoe het zijn mantel verder is vergaan? Dat bedacht Marjet de Jong...

Eerbiedig zijn, het lijkt iets ouderwets, maar Nelleke Spiljard zet dit begrip in een nieuw perspectief.

Op 19 november gedenken we Elisabeth van Thüringen, een bijzondere vrouw uit de 13e eeuw die de patroonheilige is van de lekentak van de Franciscanen: de derde orde.

Heilig heeft te maken met de voltooiing van je eigen identiteit. Heilig worden is onze roeping en ligt in ieders bereik; aldus Tim Schilling in zijn bijdrage.   

Mirjam Hartman selecteerde enkele verhalen uit verschillende kinderbijbels die over 'heilig' gaan.

Hoe vier jij Sinterklaas? Waar vind je mooie Sinterklaasverhalen? We geven je enkele tips.

De boom knutsel je van karton of figuurzaag je uit mdf of multiplex. Het Sinterklaasboek-en mijter van gekleurd papier.

De reus Reprobus zoekt naar een hoog doel in zijn leven. Hij wil de machtigste heer dienen die er is. Is dat een koning? Misschien de duivel? Lees in deze legende hoe het afloopt ...

Een mooi boekje met kindergebeden geordend op vijf thema's: voor planeet aarde, voor kleine en grote schepsels, voor de bomen en bloemen, voor vrede en recht en voor de nieuwe wereld.

Als je doet wat er in dit versje staat, dan ervaar je dat je op veel manieren kunt buigen. Doen, spelen en bidden tegelijk!

Geloven in Sinterklaas en geloven in God? Koppel je dit aan elkaar of juist niet. De meningen in de redactie zijn er over verdeeld. Hoe ga jij hier thuis mee om?