Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Cover-2014-HebtLef02

 

Nu onze kinderen weer naar school gaan, worden ze ook vaak geconfronteerd met keuzes. Wil ik wel of niet bij dat groepje horen? Ik wil graag viool of gitaar leren spelen, maar vinden mijn vriendjes dat niet stom? Ik durf niet tot bovenin het klimrek te gaan, maar ik wil dat wel graag. Woordjes leren, ik heb er geen zin in, maar het moet. Ik zie onrecht, wat kan ik eraan doen? 
Hoe kun je moed verzamelen, iets durven, hoe kun je leren doorzetten? Waar haal je 't lef en het vertrouwen vandaan? Daarover gaat Geloven thuis deze maand.
Om iets echt te durven moet je er ook je hart erbij betrekken. 'Lef' is een bijbels woord. Het betekent eigenlijk 'moedig zijn met je hart'. De nazomer biedt veel aanknopingspunten. Ook het Michaëlsfeest (29 september) is een feest over lef hebben en een gelegenheid om je moed te testen. Maak er een durf-hindernis-baan van!

Veel plezier met alle ideeën voor deze maand, de achtergrondinformatie, de spelletjes, het voorleesverhaal over Sint Joris en de draak, de gebeden, de kijktafels, en nog veel meer. Een goed nieuw seizoen gewenst... Heb 't lef!

Ellie Keller maakte een aantal kijktafels waar met verschillende accenten gesymboliseerd wordt: Moed + Hart = LEF

Marjet de Jong maakte een versje over lef ... en hoe die niet opraakt.

Verlegen zijn en toch moedig, ergens voor gaan staan. Hoe voed je je kinderen zo op dat ze op het goede moment lef tonen? En hoe krijg je zelf tegenwoordigheid van geest?

We maakten voor verschillende situaties die moed vergen een gebedje om samen met je kinderen te bidden.

Een aantal tips voor prentenboeken over moed, heldhaftigheid en anders durven zijn. Zo kan je ons thema introduceren en koppelen aan de belevingswereld van je kind.

Tussen niets en iets doen, ligt vaak een keuze die moed vraagt. Tim Schilling gaat in wat 'moed' is in christelijke perspectief.

Er zijn genoeg mensen met lef in de Bijbel. En lef komt in allerlei soorten en maten. We tippen enkele verhalen.

Wat is de achtergrond van het Michaëlsfeest? Want heeft Sint Joris ermee te maken?

Op het Michaelsfeest, op 29 september, kun je spelletjes doen om je moed te testen en misschien meer te durven dan je dacht.

Maak je niet kleiner dan je bent. Laat je licht schijnen. Beroemde woorden ter inspiratie van Nelson Mandela

Een prachtige legende, om voor te lezen bij de Michaelsfeest, bewerkt door Baukje Offringa met tips voor verbeelding en verwerking.

Een eenvoudig recept voor het maken van griezelcupcakes. Wie heeft het lef om een spin op te eten?

Een gloednieuw versje over 'lef' rolde uit de pen van Marjet de Jong