Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

In de buurt

Hemelvaart en Pinksteren 2014

cover-2014-InDeBuurt-1Als Jezus met Hemelvaart terugkeert naar het huis van zijn Vader, laat hij ons niet in de steek. Hij blijft in de buurt met de Geest van Pinksteren! Dit inspireerde ons tot het thema 'In de buurt'.
We wonen allemaal in een buurt. Een plek die vertrouwd is, waar je dingen beleeft en waar je je (hopelijk) thuisvoelt. Je kinderen spelen met buurtgenootjes op straat. Misschien verzorgen jullie een buurttuintje, organiseer je jaarlijks een gezellige buurtbarbecue. Je leent misschien wel eens spullen van elkaar of steekt elkaar de helpende hand toe. Zo bouw je aan onderlinge verbondenheid.
Met Pinksteren vieren we dat Gods Geest bij ons zijn intrek neemt. In ieder mens van groot tot klein. God woont bij ons. Hij wil altijd in onze buurt zijn. Zijn Geest maakt ons hart warm, open en toegankelijk. En dit mogen we uitstralen naar degenen die in onze buurt wonen!

Welkom op onze vernieuwde site! Wandel door de rubrieken (via de tabs of via de intro's hieronder) en ontdek wat je thuis allemaal met dit thema kunt doen...

Kijktafels die op verschillende manieren zichtbaar maken dat God altijd in onze buurt wil zijn. Bij ons persoonlijk en in de omgeving waarin wij leven!

Een klein versje over Gods aanwezigheid gemaakt door Marjet de Jong

Tim Schilling neemt ons in zijn artikel mee naar zijn buurt, waar hij zich afvraagt wat het betekent om open te staan voor je omgeving.

We maakten een Pinkstergebedje  dat je zelf kunt aanvullen als je wilt bidden voor jullie huis en jullie buurt

Een gedichtje en een spelletje voor de Pinksterdagen, waarbij we allemaal om het hardst moeten blazen

Een voorleesverhaal geschreven door Marjet de Jong over een mannetje dat iets zoekt ...

Een kindvriendelijke versie van het klassieke gebed: 'Kom, schepper Geest...'

Twee teksten om even bij stil te staan van de Benedictijn Don Talafous en Martin Buber.

Tips voor hoe je op onderzoek kunt gaan in je buurt of een verrassende actie kan uitvoeren: voor jonge én oudere kinderen.

We tippen enkele prentenboeken die gaan over erbij horen, vertrouwen hebben en de buurt.

God is eigenlijk in de hele bijbel bij mensen in de buurt, ook als wij God in de steek laten zoekt God ons telkens weer op. Mirjam Hartman zocht een aantal bijzondere verhalen bij elkaar waarin God in de buurt is.

Een tekst van Sandra Fox over 'heilige grond', de plaats waar je staat.

De geest waait waar zij wil. Neem eens een kijkje bij een van de nieuwe kerkelijke bewegingen. We tippen een lijst met artikelen en links.