Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Op weg naar Betlehem

Advent en Kerst 2014

cover-2014-OpWegNaarBetlehem-3

Advent: tijd van waken en verlangen, tijd van geduld, wachten en groei. Met elke kaars die we aansteken wordt het lichter en iedere week komen we een stapje dichterbij het wonder van Kerstmis.

Ga deze Advent samen met ons op weg naar Betlehem. Met versjes, een kleurplaat, verhalen, achtergrondinformatie en een Adventskijktafel, kan jij - op een eenvoudige manier - thuis samen met  je kinderen, net zoals Maria en Jozef, op weg gaan.

De Romeinse keizer wil namelijk weten hoeveel mensen er in zijn land wonen en iedereen moet zich laten inschrijven in de stad waar zijn familie vandaan komt. Jozef stamt af van koning David en moet dus samen met Maria, die zwanger is, naar Betlehem. En daar gaat iets heel bijzonders gebeuren. De ster aan de hemel zet ons en de drie koningen op het goede spoor. Als je niet meegaat dan krijg je vast spijt. Net als de hoofdpersoon in het verhaal van de drie dwazen ...

Je vindt in de artikelen volop inspiratie voor de Advent, Kerstmis en het feest van Driekoningen

Ellie Keller laat o.a. in een fimpje zien hoe je met een Adventskijktafel op weg kunt gaan naar Betlehem!

Een nieuw versje met de sfeer van de advent: hopen, wachten, verlangen, waken. Je kunt ze bidden bij het aansteken van de vier adventskaarsen.

Marjet tekende deze kleurplaat. Kleur op je mooist in en stuur hem voor 18 december met je naam, je leeftijd en je adres erop naar: Adveniat, Geloven thuis, Postbus 44, 3740 AA Baarn. We verloten een adventsprijsje onder de allermooiste inzendingen: je eigen mini-kerstgroep, met een engel die waakt over de stal met Jozef, Maria en het Kindje.

Lees elke dag een stukje van dit prachtige Adventsverhaal voor, in 24 afleveringen, geschreven en geĆÆllustreerd door Marjet de Jong.

Aan de hand van drie schilderijen belicht Tim Schilling drie manieren waarop mensen de geboorte van Jezus kunnen ervaren. Wat zie jij in Betlehem?

De teksten van advents- en kerstliedjes zingen over verlangen en hopen. Soms staan er vreemde woorden in of verwijzen ze naar oude teksten. Mirjam Hartman vertelt er iets over.

Verschillende tips om te doen of te knutselen met je kinderen, die aansluiten bij ons Adventsverhaal en de weg naar Kerstmis in in spiraalvorm.

Wat kun je aan je kinderen allemaal vertellen bij het uitpakken van de beeldjes van je kerstgroep? We geven wat achtergrondinformatie. Zo kun je deze verwerken in je eigen verhaal.

God is overal waar men Hem binnenlaat. Staat ons hart open voor de mens die bij ons aanklopt?

Een versje met vijf coupletten en een 'refrein' voor bij het aansteken van de vier adventskaarsen of lichtjes. Het vijfde couplet hoort bij het Kerstfeest.

Joost van den Vondel maakte een mooi lied over onschuldige kinderen en een wrede tiran

Er zit vast tussen de kerstwensen van dit jaar een afbeelding van Driekoningen. Maak hier een eenvoudige kijktafel mee, speciaal voor dit feest!

Een oud, maar prachtig verhaal over iemand die de drie koningen ziet vertrekken terwijl ze de ster achterna gaan, maar hij gaat niet met hen mee...

In Betlehem kijk je dan je ogen uit! In het verlengde van ons herfstthema vertelt Nelleke Spiljard uit eigen ervaring.

De redactie van deze site heeft een hartewens op haar december-verlanglijstje staan. Wie helpt deze te vervullen?