Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Spelen in de zomer

Zomer en Nazomer 2014

cover-zomer-marjet

 

Onbezorgd, vrolijk, lekker spelen. Je verbeelding laten werken, een hut bouwen van pallets, een tentje van een oud gordijn. Buiten een balspel doen op het gras. De radslag doen. Van een doos een boot maken. Spelen met water en zand, een nieuwe wereld scheppen... Zou God niet het meeste genieten van mensen die spelen voor zijn aangezicht, die lachen, blij zijn met elkaar en met zijn schepping?

Misschien denk jij ook weleens: 'Ik speel eigenlijk echt te weinig met mijn kinderen'.  Maak dan deze zomer een inhaalslag. Word kind met je kinderen en speel dat het een lieve lust is. Fantaseer erop los en bedenk samen met je kinderen ideeën voor de vakantie. In de rubrieken vind je inspiratie voor een zomer vol verbeelding voor klein en groot. Om samen spelenderwijs te geloven!

Maak een zomers kijktafeltje dat jou en je kinderen eraan herinnert om samen te genieten en God te bedanken voor alle mooie zomerse speel-momenten.

Marjet de Jong maakte dit versje over spelen en delen.

Een klein zomergedichtje waar blijheid de boventoon voert...

Wat leer je toch veel van spelen! Dat geldt ook voor leren geloven, stelt Nelleke Spiljard. Geloof en verbeelding gaan hand in hand.

Knutsel aan het begin van de zomervakantie deze ideeën-hoed en vul hem samen met je kinderen.

Mirjam Hartman put uit eigen ervaring en zet een aantal orginele ideeën voor je op een rij waarmee je een zomer lang kunt spelen.

Tim Schilling presenteert ons het beeld van God in zomerstemming: God speelt, danst en maakt muziek voor ons!

We tippen prentenboeken waarin wordt gespeeld met de maan, schaduw, een speelgoedkist en een tapijtje. En twee boeken over een speelse God...

We tippen enkele bijbelverhalen die goed passen bij ons zomerthema en o.a. te vinden zijn in onze nieuwe kinderbijbel 'Schittende bijbelverhalen om voor te lezen'.

Dit verhaal van Toon Tellegen gaat over 'leren fladderen' . Ook geschikt om voor te lezen aan wat oudere kinderen.

In dit versje van Annie M.G. Schmidt gaat het over een mijnheer die juist niet van spelen houdt...

Een vrolijk liedje gezongen door Lydia Zimmer en dat je kan zien en horen op Youtube. Zo zing je het al snel zelf!

Sjablonen: een driehoek, een cirkel, een golf..... het is niet wat het lijkt. We tippen ook een boek vol voorbeelden van binnen-en buitenspelen!