Bloesempruimheader

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

De deur gaat open!

Advent en Kerst 2015

Vanaf half november beleven we een tijd van hoop en verlangen. Sinterklaas is in het land en op zondag 29 november begint de Advent. We bereiden ons hart voor op de komst van Jezus. De deur van je hart en de deur van je huis vertonen grote overeenkomsten. Als je de ene deur openzet, gaat de andere vanzelf mee. En als je de ene deur sluit, wil de andere ook niet meer opengaan.

Met het thema 'De deur gaat open!' willen we aandacht besteden aan deze met elkaar verbonden deuren, die alles te maken hebben met 'barmhartigheid'. De deurtjes in ons Adventsstraatje, de versjes bij het aansteken van de kaarsen, de verschillende adventsverhalen, verdieping, gebedjes en knutseltips: alle onze vijf rubrieken zijn gevuld met ideeën waar je hart van open zal gaan!

 

Twee voorbeelden van een kijktafel voor de Sinterklaastijd: als je het lichtje aansteekt komt de kijktafel tot leven!

Twee boeken vol Sinterklaas-voorleesverhalen voor groot en klein, we vertellen het verhaal 'de overvloedige oogst' en een prachtig engelstalig prentenboek van Jim Forest.

De Geloven thuis redactie is op zoek naar versterking! Theologische bagage hebben we genoeg, maar we zouden blij zijn met iemand die verstand heeft van e-marketing en van het CMS Joomla

Onze financiële eindjes zijn bijna te kort om ze nog aan elkaar te kunnen knopen. Wie helpt ons  deze decembermaand om de site GT te behouden?

De kijktafel heeft dit jaar de vorm van een Adventsstraatje. Iedere zondag kan er een deurtje open gemaakt en komt het symbool van de zondag tevoorschijn! Een tweede serie ' open de deur van je hart' is bedoeld voor wat oudere kinderen.

Op iedere zondag openen we een deurtje van een huisje van ons Adventsstraatje, steken we het bijbehorende waxinelichtje aan en zeggen het couplet van het versje van die zondag.

Marjet de Jong doet je stap voor stap voor hoe je vier huisjes knutselt van melkpakken en zo een mooi Adventsstraatje maakt voor op je kijktafel van dit jaar!

Je huisdeur en de deur van je hart. Zet ze gewoon open en wees barmhartig.  Onze kosten-baten-analyses zitten ons daarbij helaas in de weg, stelt Tim Schilling in zijn bijdrage.

Op 8 december gaat bij de start van 'het jaar van Barmhartigheid' in Rome een heilige deur open. We vertellen het verhaal waarin Vadertje Panov vier keer zijn deur opent, terwijl hij op de komst van Jezus wacht

Wegens grote belangstelling is er van het adventsverhaal 'Kleine Uil wordt wijs' dit jaar een boekje gemaakt. En ook nog een luister-versie door Roderick Vonhögen. Kleine Uil vliegt over internet ...

Je doet de deur open en er is niemand te zien. Het is bezoek uit de hemel, speciaal voor jou! Maak samen met je kinderen deze bijzondere 'engelenpost'

Waarom staat de deur van de stal altijd wagenwijd open? Of is er zelfs helemaal geen deur? Ellie Keller gaat op zoek naar het bijbelse antwoord.

In het het verhaal van Grimi gaan deuren open en weer snel dicht. Het is een mooi voorleesverhaal voor deze Adventstijd.

We kozen enkele prentenboeken uit het grote aanbod dat er is voor de Advents- en Kerstperiode.

Op steeds meer plaatsen in het land wordt in de Advent een lichtjes-tocht georganiseerd. Heel erg leuk om samen met je kinderen te doen!

Een mooi Adventsgebedje over de deur van ons hart.

De popjes van deze simpele kerstgroep zijn van papier gemaakt. Ze passen bij het Adventsstraatje, waar met Kerstmis het vierde huisje in de kerststal verandert ...