In je element!

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Buitenactiviteiten met water, zand, lucht en vuur

zandkasteelDe zomervakantie is bij uitstek geschikt om naar een plek te gaan waar je kinderen op een bijzondere manier kunnen kennis maken met de vier elementen. MIsschien kan je deze vakantie er speciaal aandacht voor hebben. Ga een keer naar een avonturenbos, beleefpad, struingebied, ontdektuin of natuurspeeltuin.

Verspreid over Nederland vinden we overal recreatieplassen waar je kinderen in een natuurlijke omgeving kunnen zwemmen en met water en zand kunnen spelen.

vliegerenEr zijn ook speciale waterspeeltuinen, waar kinderen naar hartelust dammetjes kunnen bouwen.
Een dagje naar het strand is natuurlijk een schot in de roos.
Water, lucht en zand is er volop aanwezig: de plek om kuilen te graven, zandkastelen te bouwen en te verdedigen tegen de golven van de zee. Pootje baden, zwemmen, schelpen zoeken. Je kan er van wrakhout een vuurtje stoken (dit is soms verboden). Je  vlieger hoog in de lucht laten zweven.

Natuurmonumenten en staatsbosbeheer hebben overal in Nederland bezoekerscentra ingericht waar voor kinderen van alles te ontdekken is. Kijk op hun website www.natuurmonumenten.nl en www.staatsbosbeheer.nl   Daar vind je ook allerlei activiteiten: van schatgraven tot modderspelen, van sporen zoeken tot een watersafari.

blotevoetenpadEen speciale activiteit rond het element 'aarde' is een zogenaamd blotevoetenpad lopen. Zoals de naam al zegt loop je op je blote voeten over verschillende ondergronden. Gras, zand, kiezels, bosgrond, modder..... 

Met het boomkroon-pad loop je bijna met je hoofd in de wolken en kan je over de toppen van de bomen heenkijken.

Zoek samen takken en bouw een kampvuur!
Op sommige campings is dat toegestaan of wordt het als een activiteit georganiseerd. Maar ook een vuurkorf in de tuin aansteken is een optie. Gebruik dan eens geen kant-en-klare houtblokken maar verzamel zelf dode takken en denneappels.

Maar wat je ook samen gaat doen ... voel je in je element!

EK

 

Artikelen in dit thema In je element!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook