In je element!

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Fles-kasje

fles-kasje-NODIG

Dit is een knutsel waar alle elementen in voorkomen:

AARDE,

WATER,

LUCHT en

VUUR (de warmte van de zon)fles-kasje-KNIPPEN

 

 1. Neem een lege plastic frisdrankfles en knip die op een hoogte van ca 8 à 10 cm rondom door. Zorg dat je in een smaller gedeelte doorknipt.

2. Het bovendeel wordt over het onderdeel hen geschoven. Knip daarom evt. van het bovendeel nog een stukje af, of geef verticale knippen in het onderste deel, zodat het ingedrukt kan worden. Nu heb je een kasje met genoeg LUCHT om te groeien.fles-kasje-VULLEN-KIEMEN

 

 

3. Vul het onderste deel met AARDE. Zaai er graankorrels in of tuinkers.
Tip: tarwekorrels ontkiemen net zo snel als tuinkers en vormen prachtige groene sprieten.
Tip: tuinkers eet je meestal als het net ontkiemd is. Laat je ze doorgroeien, dan worden het malse blaadjes met dezelfde pittige smaak, lekker door de sla en 'meer waar voor je geld'.

4. Zet de kas in de vensterbank, in de ZON. Geef de zaadjes WATER door de opening van de fles. Laat je kinderen zien hoe er door de warmte condensdruppels ontstaan.

5. Geniet van het resultaat en bewonder de schepping!

fle-kasje-OPGESCHOTEN

MdJ

Artikelen in dit thema In je element!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook