Bloesempruimheader

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Kijk eens om je heen

Zomer en Nazomer 2015

Hoe kan het toch dat alles na de zomervakantie anders lijkt? Het zijn toch dezelfde kinderen in je groep? Maar - als je goed om je heen kijkt - zie je dat er allerlei veranderingen zijn. Je vriendinnetje heeft haar haren in een ander model geknipt. Dat kleine jongetje is veel minder verlegen geworden. Iedereen heeft nieuwe dingen meegemaakt en beleefd. Van de hoogste  duikplank gesprongen, gespeeld met kinderen die je niet kan verstaan, in een ander land geweest. Je lijkt letterlijk en figuurlijk wel gegroeid!

Als je om je heen kijkt voelt alles toch ook heel vertrouwd, je bent blij om iedereen weer te zien. Blij met de mensen die van je houden. Hoe zou God jullie eigenlijk zien? Met welke ogen kijkt hij naar jou? Met welke ogen kijk jij naar de ander? Vind je de ander maar stom of juist bijzonder?

Laat je verrassen, merk dat jij en je kinderen door de bijdragen in de verschillende rubrieken in  het thema 'Kijk eens om je heen' , de wereld met al haar mensen met nieuwe ogen gaan zien.

Als  je om je heen kijkt zie je anderen, mensen bij wie je hoort. Ellie Keller maakte een zevental  kijktafels waarbij ze zich ook door bijbelverhalen liet inspireren.

Marjet de Jong maakte dit versje over de eerste schooldag na de zomervakantie.

KInderen zijn gewoon, maar ook bijzonder. Nelleke Spiljard vertelt uit eigen ervaring  dat grenzen juist het bijzondere bewaren.

Een voorleesverhaal over een mal varkentje, naverteld door Nelleke Spiljard.

Zegenen is iets goeds zeggen. In de bijbel vinden we voorbeelden van kleine  zegeningen die je met je kinderen kunt bidden.

In de bijbel vinden we veel verhalen waar goed om je heen kijken en bij elkaar horen een rol speelt. We bespreken er vijf, dit keer uit het Nieuwe Testament.

Eigenheid en individualiteit en samenleven met elkaar. Tim Schilling gaat hier in zijn bijdrage op in en kijkt ook naar wat Jezus ons hierbij leert.

Prentenboeken waar de hoofdpersonen op verschillende manieren om zich heenkijken. Wat gebeurt er als je door de ogen van een ander kijkt?

Mirjam Hartman zocht spellen 'anders',  waarbij het gaat om samenwerken ipv winnen of verliezen.

Het bekende liedje 'Kijk eens om je heen'

Ellie Keller geeft workshops rond de kijktafel. Iets voor jou/jullie in dit nieuwe werkjaar?

Tijdens het eten kunnen we elkaar aankijken! We zijn blij met elkaar en met het eten dat met liefde is klaargemaakt. Dank U wel, lieve God...