Stappen zetten

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Knutselen: slippers

Nodig:
- Dik, nog net knipbaar karton.
- Potlood, schaar
- Stevige zachte stof, liefst iets rekbaar: een lapje voor 4 zolen en twee vierkanten voor de banden
- Dikke naald en sterk draad

slippers-1-tekenen

 

1. Plaats je voet op het karton en trek een lijn om je voet. Maak van de bobbelige vorm een gladde zool-vorm, iets groter.
Als je je voet er nu opzet, valt die binnen de zool. Knip deze vorm vier keer van karton. Je heb nu twee linker- en twee rechter zolen.slippers-2-stof-knippen

 

 

 

 

 

 

2. Leg de stof dubbel en leg een zoolvorm erop. Knip stof met ca 2 cm extra rondom uit. Je hebt nu 2 lapjes voor 1 slipper.
Doe dit nog een keer.

 

 

slippers-3-bekleden

 

 

 

3. Neem naald en draad. Leg 1 karton op 1 lapje stof. Span de stof om de zool door steeds van ene naar de andere kant te naaien en de steek aan te trekken. Dit naaien hoeft niet netjes (het verdwijnt straks aan de binnenkant), maar zorg wel dat de stof goed (gelijkmatig) om het karton gespannen is, geen 'bulten' langs de rand. Bekleed de vier kartonnen. Let op: twee 'linker' en twee 'rechterkanten'.

 

slippers-4-banden-maken

 

 

4. Naai twee banden en keer ze, de naaad zit binnen

 

 

 

 

 

 

slippers-5-op-elkaar-naaien

 

5. Leg twee zolen op elkaar met de beklede kant naar buiten. Leg een band uiteinde tussen de zolen in. Begin bij de tenen en naai de zolem rondom op elkaar, daarbij naai je de band vast. Als je voorbij de hiel bent, stop je het andere uiteinde van de band ook tussen de zolen* en naait die mee. Let op: bij * meet je eerst de nodige lengte en de richting van de band door de slipper aan te passen. Bepaal hoe de band lekker zit, vrij strak! Doe daar enkele centimeters bij om tussen de zool te doen en knip het overtollige schuin af. Naai de rest van de rand dicht. Ook bij de andere slipper.

 

slippers-6-eindresultaat

 

 

 

 

 

6. En klaar zijn je slippers!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

slippers-7-aan-voet

 

 

 

TIP: Je kunt de banden natuurlijk ook supermooi versieren. Met letter(s), of met bandjes, een dierfiguur, een zon of wat maar wilt.

 

 

 

 

MdJ

 

 

Artikelen in dit thema Stappen zetten

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook