Stappen zetten

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken over reizen en thuis komen


Veel prentenboeken over reizen gaan over hoe fijn het is om weer thuis komen. En dat is logisch, voor kleine kinderen is de veiligheid van thuis het belangrijkst. Vanuit die veiligheid kun je dan steeds weer meer stappen in de buitenwereld zetten.

kikker-en-de-horizon

 

 

 

Kikker en de horizon - Max Velthuijs

Zoals in het bekende Kikker en de horizon van Max Velthuijs, al eerder bij Geloven Thuis besproken. Kikker trekt met zijn vriend rat mee de wijde wereld in. Maar voor Kikker is de wijde wereld wel erg groot en de horizon wel erg ver weg. Hij gaat steeds langzamer lopen, maar als ze eenmaal besloten hebben om weer naar huis te gaan, lijkt het of hij vleugels krijgt.

 

 

 

steltenloper-vk

 

 

De steltenloper - Mattias de Leeuw
Soms wint de nieuwsgierigheid het toch van de voorzichtigheid, en pak je gewoon je boeltje en ga je op pad.


Dit prentenboek zonder woorden gaat over een man die in een hutje in een bos met heel hoge bomen woont. Op een dag besluit hij van de planken van zijn huisje een paar metershoge stelten te maken en zo loopt hij de hele wereld over. Vreemde landen, wilde dieren, nieuwe mensen – van alles komt hij tegen.Tot slot komt hij weer thuis en maakt hij van zijn stelten een nieuw huisje. Terug op zijn eigen plek, vertrouwd maar toch vernieuwd.

 

 

 

 


de-groeten-van-haas

 

 

En de groeten van Haas – Annemarie Bon
Soms is het de weg naar huis die je een ander mens - of - dier maakt.


Haas is een beetje een angsthaas. Als hij op een dag toch iets moedigs wil doen voor Kip – een veer uit Zwaan trekken – loopt dat niet goed af. Voor straf brengt Zwaan hem naar de Zuidpool. Vandaar uit moet hij zelf de weg terug naar huis zoeken. En daar gaat hij. Onderweg beleeft hij de spannendste avonturen en stuurt hij regelmatig een kaartje naar Kip met de groeten. En eenmaal thuis blijkt hij een stuk moediger geworden.

 

 

 


bang-mannetje

 

Bang Mannetje – Mathilde Stein
"Je hoeft niet bang te zijn" - soms ben je ongemerkt op weg gegaan om je angst te overwinnen.


Bang Mannetje is bang voor alles en nog wat maar hij wil zo graag een minder bang mannetje zijn. Hij heeft gehoord dat de toverboom hem kan helpen en gaat op weg door het donkere bos. Onderweg komt hij draken, spinnen en heksen tegen, maar de boom had gezegd dat hij niet bang hoefde te zijn en dat is Bang Mannetje dan ook niet. Aangekomen bij de toverboom is deze erg onder de indruk en verklaart hij dat Bang Mannetje nu een Best Wel Dapper mannetje is geworden.

 

 

 

weet je wel vk

 

 

 

Weet je wel hoeveel God van je houdt? - Frans Hubner

Waar je ook gaat...

Of je nu klein bent of groot.. Godt houdt van jou, wat je ook doet en waar je ook heengaat of waar je ook bent.

 

 

 

 

MH

Artikelen in dit thema Stappen zetten

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook