Steeds meer ruimte

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Tools om de vastenperiode te laten leven

 

2ekoffertje-GaJeMeeGeloven thuis: in het koffertje 'Ga je mee?'

Het tweede, groene geloofskoffertje 'Ga je mee?' legt het accent op de veertigdagentijd en Pasen.

Kinderbijbel
In de kinderbijbel staat hoofdstuk 10 'de mens die het volhield' .

Tafelkalender
De tafelkalender 'Jezus zei' biedt veertig uitspraken die je kunnen inspireren in de veertigdagentijd voor Pasen.
Elke dag een uitspraak van Jezus uit de Bergrede, een korte uitleg, suggesties voor een gesprek of spelmoment met kinderen en knutseltips. Iedere zondag staat er een parabel (een vertelling van Jezus).

Tafelkalender apart te koop via Vastenaktie
Deze tafelkalender is door Vastenaktie Nederland in een ander jasje gestoken, maar de inhoud is tafelkalender-sitehetzelfde. Hij is dus apart verkrijgbaar! Bestellen? Ga naar...

 In het koffertje 'Ga je mee?' zit ook spannend een bordspelspeelbord-in-deban-van-Far-, 'In de ban van de Farao' waarmee je vanuit Egypte, door de woestijn, in het beloofde land moet zien te komen. Onderweg kom je symboolkaartjes tegen die je opspaart. Maar pas op, je kunt ook de Farao tegenkomen! Dan sta je drie beurten vast. Je kunt vrijkomen met een goddelijke hulpkaart (er zijn er vier: de plagen, de vuurzuil, de rookkolom, de staf van Mozes). Die goddelijke hulp 'koop' je met steentjes die je onderweg hebt gespaard. Je hebt immers als slaaf in Egypte stenen gesjouwd en God wil je daarom helpen.

Degene die het eerst in het beloofde land komt vindt daar een heerlijke druiventros!

 
Vastenaktie Nederland
ivastanactie ndexOp de site van de vastenactie 2015 staat een project uit Sri Lanka centraal waarvoor je kunt sparen met behulp van een vastendoosje. Je kunt het gratis bestellen in hun webwinkel.

Je kunt je ook aanmelden met ideeën hoe jij 'vasten' vorm geeft dit jaar. Vele families gingen je al voor.

Neem eens kijkje op hun website die boordevol tips en ideeën staat om de veertigdagentijd bewust te beleven. Ga naar....

 

Protestantse Kerk Nederland

tuition class MCCPDe Protestantse Kerk Nederland heeft aantrekkelijk materiaal ontwikkeld voor de veertigdagentijd, dit jaar met een accent op 'open je handen'. Er is o.a. een spaardoosje, een kalender en een boekje speciaal gemaakt voor kinderen. Ga naar...

Er is ook een memory: Koppie, koppie. Dit is een memoryspel met 30 paren van gezichten van verschillende kinderen.

Facebookpagina Adveniat

Adveniat, projectpartner van Geloven thuis, plaatst in de veertigdagentijd elke dag een citaatje van een auteur of bekend iemand die vertelt 'hoe en waarom' hij of zij vast dit jaar. Een boeiende serie.

Websites

missiokids.nl

http://www.kerkinactie.nl/40dagentijd/40-dagen-1-project

EK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikelen in dit thema Steeds meer ruimte

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook