Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Reis naar dichtbij

Zomer en Nazomer 2016

De vakantietijd breekt aan, de tijd van nieuwe ontdekkingen en nieuwe ervaringen. Is het nodig om daarvoor ook heel ver op reis te gaan? Naar andere landen? Op deze site maken we een reis naar dichtbij! Als je heel aandachtig naar de omgeving kijkt, de mensen om je heen echt ontmoet of met een vergrootglas iets bestudeert, dan gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. De gewone dingen en de vrije natuur blijken dan heel bijzonder. Zo is het ook met het rijk van God. Het is dichtbij, maar soms onzichtbaar voor onze ogen. Door alledaagse dingen, waarvoor je niet naar exotische bestemmingen hoeft om ze te vinden, wordt het rijk Gods zichtbaar, vertelt Jezus. De nieuwe wereld lijkt op gist, zout, een graankorrel, een mosterdzaadje. We geven je volop ideeën voor een zomer vol plezier voor alle zintuigen!

 

Op ontdekkingsreis met een loep en - 'op kleine schaal'! Zien dat kleine, gewone dingen wonderen bevatten. Ellie Keller maakt weer een aantal inspirerende kijktafels voor deze zomer(vakantie). Maak er eentje na of geef er je eigen draai aan!

Een voorleesverhaal, geschreven door Marjet de Jong, waar een bijzondere kijker een rol speelt.

Ga eens samen met je kinderen op de knieën in de natuur. Wat groeit hier eigenlijk allemaal?

Kunnen schakelen tussen verschillende werkelijkheden, heeft ook met geloven dat het het anders kan te maken. Nelleke Spiljard neemt je mee.

Teken twee piepkleine poppetjes en knip ze uit. Met deze reisgenoten beleeft je kind fantastische avonturen in de tuin.

Ga op reis naar het hart, een klein versje

In het bijbelboek Deuteronomium (30, 11-14) staat heel mooi beschreven dat je om het woord van God te vinden, geen verre reizen hoeft te maken!

Tim Schilling gaat in zijn bijdrage dieper in op de betekenis van 'het koninkrijk Gods'

In een labyrint kun je niet verdwalen. Je kunt er rustig in- en uit lopen en tijdens je reis naar het midden lekker mijmeren.

Enkele gebedjes om samen met je kinderen te bidden in deze zomerperiode.

Een klein voorleesverhaal van Joke van Leeuwen, waar ons thema uit voortgekomen is en Ruth Hartog tipt twee prentenboeken die je kind laten zien dat verweg, ook dichtbij kan zijn!

Jezus vertelt over het Rijk Gods aan de hand van voorbeelden afkomstig uit huis, tuin of keuken. Want het rijk van God kan in ons gewone, allerdaagse leven ontdekt worden en gestalte krijgen. Met voorbeelden uit diverse kinderbijbels.

Met slechts enkele dingen die je buiten vindt - zoek met aandachtige ogen - maak je in een handomdraai prachtige landschapjes. Marjet de Jong doet het je voor!

Marjet de Jong maakte dit zomerversje over slimme dromers

Engelland? Het koninkrijk Gods? Het is er, net als een graankorrel in de aarde. Om samen te lezen en te zingen!

Vluchtelingen brengen hun wereld en cultuur naar ons toe. 'Ver' wordt ineens 'dichtbij'. Hoe vinden zij hun nieuwe plek, ook op school? Nelleke Spiljard zag in Driebergen hoe daaraan gewerkt wordt.

Een prachtig voorleesverhaal over Doortje die graag naar de zee wil kijken, maar haar hele familie is mee naar het strand....

Kinderen die goed kunnen kijken, beleven mogelijk veel plezier aan het boek met beeldsonetten van Ted van Lieshout. En je kan ze ook zelf maken, bijv. met schelpen, blaadjes of champignons!