Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Tussen Kerst en Driekoningen

Advent en Kerst 2016

De redactie wenst jullie een mooie kersttijd, een fijne jaarwisseling en een prachtig 2017 toe en vraagt Gods zegen voor het nieuwe jaar!

Tussen 25 december en 6 januari zitten twaalf dagen: de twaalf dagen van Kerstmis. We bieden je voor deze dagen een selectie aan van eerder verschenen items voor de tijd tussen Kerst en Driekoningen. Een geheel nieuwe inhoud verzorgen, dat konden we dit jaar door omstandigheden niet waarmaken. Lief en leed... ook in onze redactie maken we het mee. Vreugde: Ruth Hartog heeft zwangerschapsverlof en de kraamtijd breekt aan, en last: Ellie Keller zorgt voor haar moeder die zeer ernstig ziek is. We hebben enkele nieuwe bijdragen, zoals die van Tim over de nieuwste Disneyfilm Vaiana, hebben onze 'top-tien' bij elkaar gezet en enkele bijdragen herschreven. Je vindt ze weer in onze vijf vaste rubrieken: 'kijktafels', 'vertellen', 'verdiepen', 'bidden en vieren' en 'knutselen en doen'. En daarmee hopen we jullie Kerstfeest te laten dóórzingen, het nieuwe jaar in! Heerlijke feestdagen iedereen!

 

Mirjam Hartman geeft een aantal fantastische tips om de kersttijd zichtbaar te maken en intens te beleven. En een twaalfdagen-kalender ...

Nelleke Spiljard vertelt ons waarom deze twaalf dagen een haven in de tijd zijn.

Ellie Keller maakte weer enkele inspirende voorbeelden voor kijktafels voor de periode van kerst, en wijst je op kijktafel.nl en waar je kijktafelvoorbeelden op Pinterest kunt vinden.

Dit boek bevat kerstverhalen voor kinderen en jonge mensen en we tippen nog drie klassiekers bordevol verhalen.

De nieuwe Disney-Pixar film 'Vaiana' is een echte aanrader.

Een bekend Engels kerstliedje gaat over de twaalf dagen van Kerstmis en twaalf geschenken, met een knipoog!

Deze bisschopswijn bevat geen alcohol en je kinderen kunnen meehelpen.

Marjet de Jong maakte een bijzonder versje voor Oudejaarsavond!

Een eenvoudig spel waarmee je samen na kunt praten over het afgelopen jaar.

Tim Schilling deelt met ons zijn ervaring dat opvoeden niet vanzelf gaat en dat boerenverstand soms niet genoeg is. Hij besefte dat hij echt present moest zijn ...

Hoe bid je samen met je kinderen? Ellie Keller put uit eigen ervaring en geeft enkele tips voor bidden rond de jaarwisseling.

Marjet de Jong maakte een sprookje over de laatste waxinelichtjes uit een grote zak.

Het verhaal van de drie wijzen staat in bijna alle kinderbijbels. We vonden ook nog een een mooi versje en een prachtig prentenboek

Blaas een oude traditie nieuw leven in!

In dit bekende lied volgen we het verhaal van de drie koningen die een ster zagen.