Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

In de herfst verandert de natuur. Het gaat bijna ongemerkt: het groen van de zomer wordt ingeruild voor rood, oker, oranje, bruin en geel. Het is herfst geworden. Bij een boswandeling ritselen de bladeren onder je voeten en als je goed kijkt vind je beukennootjes, eikels, kastanjes. De bomen laten hun zaden vallen, die weer op hun beurt zullen veranderen in kleine beuken-, eiken- of kastanjebomen. De wereld verandert op allerlei manieren. Vraag het maar eens aan oma of opa hoe hun leven eruit zag toen ze kind waren.
Maar ook God zorgt voor verandering. Hij verandert mensen aan hun binnenkant. Je karakter, je eigenschappen die blijven echt wel hetzelfde, maar God wil graag dat iedereen wordt zoals die persoon bedoeld is. En zo'n verandering gaat niet in één seizoen, maar duurt soms een leven lang.
Binnenkort staat er ons nog een verandering te wachten: de tekst van het Onze Vader is aangepast. In Vlaanderen en in Nederland is er voortaan nog maar een versie van Onze Vader. In de kerkelijke vieringen wordt dit nieuwe Onze Vader aan het begin van de komende Advent voortaan samen gebeden.
Onze vijf rubrieken zijn nog steeds hetzelfde! Laat je inspireren door de verschillende bijdragen: de kijktafels, de versjes en (bijbel)verhalen, de verdiepende artikelen, de gebedjes, liedjes en onze knutsel-en-doe-tips. 

Veranderen kan op veel manieren. Ellie Keller maakte vijf voorbeelden, die verschillende manieren van veranderen verbeelden, natuurlijk in herfst-sfeer.

Er zijn veel soorten veranderingen: snelle, langzame, plotselinge. Maar 'verwandlung' is de verandering die te maken heeft met hoe God ons ziet. Nelleke Spiljard vertelt ons erover.

Marjet de Jong maakte dit leuke versje over een papa, die in één ochtend een ander uiterlijk krijgt...

Dezelfde 40 blokjes of de 7 tangram puzzelstukjes kan je telkens zo gebruiken, dat er steeds iets anders verschijnt. Veranderen kan! Ook al is de basis dezelfde.

Veranderingen in het gezin, in de omgeving, in de natuur en in de tijd. Ruth Hartog zocht er prentenboeken bij: om woorden te geven aan je kinderen voor de emoties die veranderingen oproepen.

Hoe verandert Jacob, de bedrieger, in stamvader Israël? En hoe wordt de dromerige Jozef de onderkoning van Egypte? Zie hoe Jezus mensen laat veranderen en Johannes ons vertelt over een nieuwe hemel en aarde....

Een prachtig gebedje op rijm.

God is goed zoals hij is. Onveranderlijk. Maar mensen? Mensen kunnen veranderen en moeten zelfs soms ook veranderen. Tim Schilling gaat hier dieper op in.

Een klein versje over hoe het vroeger was en een boekentip zodat opa's en oma's hun kleinkinderen kunnen vertellen over vroeger.

Het ons vertrouwde 'Onze Vader' gaat een beetje veranderen voor alle mensen in Nederland en Vlaanderen. Hoe zit het Onze Vader eigenlijk in elkaar?

Drie liedjes voor klein en groot. Eentje kan in canon worden gezongen!

Ruth Hartog tipt vier musea waar je samen met je kinderen aan den lijve kunt ervaren hoe vroeger alles echt anders was.

Een fimpje gemaakt door Sesamstraat theater, over iemand die helemaal niet van verandering houdt.

Cadeau- tip! Het Kijktafelboek is een prachtig cadeau om te geven of om te krijgen. Een inspirerend, zinvol cadeau voor de decembermaand.