Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Weer of geen weer?

Hemelvaart en Pinksteren 2016

Het einde van het schooljaar nadert. Vaak met buitenactiviteiten als de Avondvierdaagse of de jaarlijkse sportdag. Helaas schijnt de zon niet altijd. Soms regent het zelfs met bakken uit de hemel. Valt jullie dag of activiteit dan in het water? Of laten jullie de dag niet bederven en zetten jullie zelf een zonnig gezicht op. Hoe ga je om met tegenslag in het klein of groot, daar gaat het in dit thema over. Ons geloof speelt daar ook een rol in. Want het maakt bijzonder veel uit, met welke ogen je naar lastige of moeilijke omstandigheden kijkt. Laat je je er helemaal door bepalen of lukt het toch om te floreren/ tot bloei te komen? Durven we erop te vertrouwen dat God ons in alle situaties nabij is? Onder onze vijf rubrieken vind je weer prachtige kijktafels, gebedjes, knutseltips, versjes, verhalen en verdieping! 

Zonneschijn of regen? Laat je door het weer bepalen of niet? Ellie Keller maakte weer mooie voorbeelden voor een kijktafel voor mei/juni. Maak er eentje na of geef er je eigen draai aan!

Een humoristisch versje speciaal gemaakt door Marjet de Jong.

Nelleke Spiljard vertelt uit eigen ervaring dat als je verdriet er echt laat zijn, het -samen met de helende kracht van Gods liefde- er toch herstel optreedt.

Een gebedje voor als er iets ergs is gebeurd en een versje waar vertrouwen uit spreekt.

Ruth Hartog tipt enkele prentenboeken, waarin duidelijk wordt dat of je iets als voor-of tegenspoed ervaart, mede afhangt van hoe je er naar kijkt. 

Aan de hand van het bijbelverhaal van de storm op het meer - dus het kampen met grote problemen- gaat Tim Schilling in op het begrip 'vertrouwen'.

Heb jij een plan B als het weer niet zo uitpakt als je had gedacht? We tippen enkele boeken met ideeën en geven enkele voorbeelden van activiteiten 'anders dan anders'.

Een mooi versje over hoe God samenwerkt met het weer!

Knutsel een weerstation met een steen die de weersverwachting vertelt. Alhoewel? Marjet de Jong doet het je voor.

Een variatie op het weerstation is de buienrader! Ook een leuk knutselidee.

Een voorleesverhaal en twee boeken om zelf te lezen - vanaf 8 jaar. Over hoe je in situaties waarin alles verkeerd en erg verdrietig is, toch het leven kunt vieren.

Maak op een regenachtige dag binnen of onder de parasol buiten samen met je kinderen een collage over allerlei soorten weer!

Steun onze site met een financiële bijdrage, je gebed of kennis tijdens onze zomer-actie!