Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Wintertijd, tijd voor het wonder. Bij de geboorte van Jezus schijnt een hemels licht in de winternacht en horen de herders een heel engelenkoor zingen. Drie wijzen zien een wonderbaarlijke ster en gaan op zoek naar de pasgeboren koning. Het wonder van Kerstmis houdt niet na tweede kerstdag op, het gaat door! Probeer met je kinderen de stille tijd van de winter te beleven met aandacht voor de wonderlijke doorwerking van de komst van Jezus. Hij maakt mensen blij, hij maakt hen één, hij vervult hen met de tederheid van God.
Juist in de winter zien we wonderen beter. In één nacht kan de wereld veranderen in een sprookjesachtig landschap; in vijvers en slootjes verandert het water in ijs of ontdek je dat sneeuwkristallen allemaal verschillend zijn. Ondanks de kou bloeien er bloemen als winterjasmijn en helleborus. Allemaal zaken waar je je samen met je kind over kunt verwonderen. Veel plezier met ons fonkelnieuwe kerst-winter-thema Winter-wonder!

Met één ondergrond kun je visueel een verbinding maken tussen Kerstmis, Driekoningen en de winter. Laat je inspireren door de voorbeelden die Ellie Keller maakte, inclusief een stap-voor-stap-filmpje van een winterkijktafel!

Een prachtig versje gemaakt door Marjet de Jong waar Kerstmis, vrede, licht en winter wonderwel samenkomen.

Hoe vertel je aan jonge kinderen over Kerstmis? Laat ze spelen met hun eigen kerstfiguren! We geven wat verschillende tips.

Jezus is lang niet overal welkom in deze wereld. Dat was ook al zo toen Hij net geboren was, vertelt Nelleke Spiljard.  Welk spoor kiezen wij, laten wij Hem wel toe?

Het verhaal van Kerstmis is voor ons oud en vertrouwd, maar voor kinderen nog helemaal nieuw! Twee prentenboeken die winters zijn en waarin wonderlijke dingen gebeuren en een prentenboek over opvrolijken.

Deze sneeuwvlokken zijn simpel te maken, het is een leuke winterdecoratie en ze laten zien dat geen sneeuwvlok hetzelfde is!

We tippen enkele bijbelverhalen waarin sprake is van wonder en vreugde!

'Wat krijgen we nou?' Dit hoor je wanneer iemand wordt geconfronteerd met iets wonderlijks. Speciaal in de winterse tijd kunnen we openstaan voor dat wat ons weten te boven gaat.

Bekijk Ellies kijktafels het jaar rond op Pinterest, o.a. met kijktafels voor 'Oud-en nieuwjaar' en 'Driekoningen'.

Vijf mooie gebedjes om samen met je kinderen te bidden in de winter.

Een leuk winterversje waarin een kind wonderen kan doen.

Wat zien je kinderen en wat zie je zelf als je op een wandeling na elke 100 stappen stilstaat en goed om je heenkijkt? Echt, het zal je verbazen.

Geloof jij dat bloemen en lichtjes ons kunnen beschermen?

Kom naar de workshop op 19 januari aanstaande in Nijmegen. Tim Schilling neemt je mee in de wereld van de Disneyfilms en vindt samen met jou aanknopingspunten voor een geloofsgesprek met kinderen.

Bid in januari, in de bidweek voor de eenheid van de christelijke kerken, de oecumenische versie van het Onze Vader