Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Zo groot, zo klein

Advent en Kerst 2016

De Advent, de tijd waarin we ons voorbereiden op Kerstmis, begint op zondag 27 november. Dan steken we het eerste lichtje aan, als teken van ons verlangen naar licht en vrede. Kerstmis is het feest van het licht, het feest van de geboorte van Jezus, de koning van de vrede.
'God voelt zich niet te groot, om zich klein te maken' en zo kon het gebeuren dat God een jonge vrouw uit Nazaret uitkiest om de moeder van Jezus te worden. Zo zien we dat God aan de kant staat van alles wat klein is, kwetsbaar en eenvoudig. Jezus komt niet ter wereld in de hoofdstad Jeruzalem, maar in het onaanzienlijke Bethlehem, in een kleine stal. Voor Jezus geen prachtig wiegje of kleertjes van kant. Een voerbak gevuld met hooi is zijn bedje en hij wordt in simpele doeken gewikkeld. Zo groot, zo klein... die gedachte werken we uit, deze advent.
De adventskijktafel, de versjes en verhalen, liedjes, knutsel-ideeën en praktische tips helpen jou en je gezin om de periode van ons verlangen naar de komst van onze (grote) God in de gestalte van een kleine baby, op zinvolle wijze te beleven. Een mooie Advent!

Daantje gaat samen met de engel op weg naar het huis waar de koning op bezoek zal komen. Ellie Keller maakte de Adventskijktafel die week voor week groeit.

Het versje waarin Daantje en de engel op zoek gaan naar een woning voor de koning van de vrede werd gemaakt door Marjet de Jong.

Nelleke Spiljard zocht enkele teksten die ons iets laten proeven over het geheim van groot zijn in het kleine.

Wat had Maria allemaal bij zich voor haar kindje Jezus?

Een prachtig adventsverhaal waarin de engelen Gods 'tournee op aarde' voorbereiden, geschreven door Marjet de Jong.

Het paleis, het herenhuis, het gewone huis en het stalletje - om zelf te kleuren- of al ingekleurd, om op de Adventskijktafel te gebruiken en de verandering van en poppetje in een engel.

Tim Schilling laat ons zien dat inzetten op sterk zijn, winnen of macht van het getal misschien voor de hand ligt, maar dat kwetsbaarheid en dienen uiteindelijk echte grootheid in zich draagt.

Ruth Hartog vond verschillende boeken en verhalen waarin wordt gespeeld met het thema ’klein en groot’. Want is de grootste ook altijd de slimste of de sterkste? Verrassend genoeg blijkt de kleinste, van wie je het minst had verwacht, soms het verste te komen.

Op de eerste zondag van de Advent klinkt er in de katholieke kerken van Nederland een nieuwe versie van het Onze Vader. Nelleke Spiljard vertelt wat er precies is veranderd en ze bidt het nieuwe Onze Vader voor!

Een kribbe in een vluchtelingenkamp? Of onder een viaduct? Maarten Nota maakte indringende foto's. Kijk mee!

Vier eens kerstmis met en tussen kwetsbare mensen, dat is een bijzondere ervaring.

Brené Brown onderzoekt hoe mensen bezield kunnen leven. Kwetsbaarheid toelaten in je leven speelt daar een belangrijke rol in. Nelleke Spiljard neemt ons mee in haar gedachtegoed.

Het liedje 'De koning is geboren', ' Ben op weg naar de stal' , 'Wie is de grootste', 'Waar woont God' en 'Stil nu' passen naadloos bij ons thema 'Zo groot, zo klein'.

Neem je kinderen mee naar buiten op een van de avonden tijdens de  donkere dagen voor Kerst: 'zie je daar ook die lichtjes in het donker?'

Door elementen uit onze verschillende rubrieken te combineren, maak je zo een klein viermoment in je huiskamer.

Een zelfgemaakte Adventskalender is natuurlijk het leukste, maar we tippen ook kant-en klare-alternatieven.

Een versje van Linda Vogelesang over grote dromen van een -klein- schoolgaand kind

Jouw steun is voor ons onontbeerlijk. We verloten vijf 'geloventhuis-producten' onder diegenen die ons willen verblijden met een gift.