Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Sint Maarten en Sint Nicolaas

Herfst 2017

Sint Maarten en Sint Nicolaas zijn twee echte geef-feesten. Feesten die in Nederland een sterke traditie hebben. Kinderen gaan met lantarentjes langs de deuren en zingen over 'dat hun lichtje schijnen mag'. De mensen in hun huizen delen gul aan de kinderen uit. Dit in navolging van de heilige Martinus, die zijn warme soldatenmantel deelde met een bedelaar. Twee feesten dus van onderlinge solidariteit en saamhorigheid. Denk aan de sinterklaastradities als strooigoed, zingen bij de schoorsteen, een verrassing in je schoen, suprises, cadeautje, gedichten en de gezelligheid van pakjesavond. Onze site geeft je in deze novembermaand weer verschillende mogelijkheden om deze - van oorsprong christelijke -  feesten in je gezin nog meer kleur en inhoud te geven. Met een mooie kijktafel bijvoorbeeld, een Sint Maartensverhaal, lekkere recepten, versjes, prentenboeken, gebeden en achtergrondinformatie.

Drie sfeervolle kijktafels voor het feest van Sint Maarten op 11 november

Marjet de Jong maakte dit leuke én informatieve versje over Sint Maarten.

Ellie Keller werkte mee aan een informatief programma over de feesten van de herfst, met 7 prachtige kijktafels.

Sint Maarten deelde zijn mantel met een bedelaar. Maar hoe zou het verder zijj gegaan met die halve mantel? Marjet de Jong vertelt hoe het zomaar verder zou kunnen zijn gegaan...

Ruth Hartog zocht twee passende recepten op in het boek 'Zalig gebakken'. Leuk om samen met je kinderen te maken en op te eten natuurlijk!

Ook deze voorbeelden voor een sfeervolle kijktafel voor de Sinterklaastijd zijn gemaakt door Ellie Keller

Twee dank-gebedjes voor de herfst.

Het bordspel 'Karakter' is een leuk spel met diepgang voor 10+.

Er verschijnen ieder jaar weer prachtige boeken over Sinterklaas. We tippen er enkele én raden een paar Adventsboeken aan, bij uitstek geschikt om met Sinterklaas cadeau te geven.

Met zwart papier maak je eenvoudig samen met je kinderen een prachtige, beetje geheimzinnige skyline voor de sinterklaastijd.