Sint Maarten en Sint Nicolaas

Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

De feesten van de herfst t/m Driekoningen

Kijktafel Sint Maarten TV1 IMG 0648De katholieke kalender II

In het programma 'Roderick zoekt licht' vertellen Ineke Stroucken en Ellie Keller over de oorsprong, achtergond en tradities van de feesten van de herfst. Achtereen volgens komen Werelddierendag, Halloween, Allerheiligen, Allerzielen, Sint Maarten, Sinterklaas, de Advent, Kerstmis, Onnozele kinderen en het feest van Driekoningen aan bod.

Ellie Keller maakte zeven prachtige kijktafels en vertelt over de feesten als theologe, terwijl Ineke Stroucken de tradities en gebruiken rond de verschillende feesten belicht.

Het programma 'De katholieke kalender II' is uitgezonden op 3 oktober j.l. op NPO, duurt 25 minuten, en is te bekijken via uitzending gemist.

Leerzaam, leuk en inspirerend. Ook voor kinderen (9+) een hele leuke uitzending!

Ga naar...

Ellie Keller

Artikelen in dit thema Sint Maarten en Sint Nicolaas

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook