Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Thuis is meer dan een huis

Zomer en Nazomer 2017

Thuiskomen na een tijdje weg te zijn geweest, bijvoorbeeld na een vakantie. Wat een vertrouwd gevoel. Wat zorgt ervoor dat je je ergens thuisvoelt? Wat maakt een huis eigenlijk tot een thuis? Heimwee, verlangen en geloven. Thuis kent men je naam, kan je jezelf zijn en tot rust komen. Thuiskomen bij jezelf en thuiskomen bij God. De redactie ontdekte heel veel verschillende invalshoeken bij dit zomerthema. In onze vijf rubrieken vind je weer volop inspiratie met verdieping, versjes, (bijbel)verhalen, kijktafels, een huiszegen, liedjes, gebeden en knutseltips. Een fijne zomervakantie voor jullie allemaal! Goede reis voor wie op vakantie gaat en een behouden thuiskomst!

De woorden 'huis' en 'thuis' roepen in deze zomer hele verschillende associaties op. Ellie Keller maakte een aantal kijktafels 

Een fonkelnieuw versje van Marjet de Jong over twee manieren van vakantie-vieren en weer thuiskomen.

Nelleke Spiljard vertelt ons iets over de relatie tussen verlangen, heimwee en geloven.

Soms is het een hele zoektocht om een huis te vinden waar je op je plek bent, maar gelukkig zijn er anderen die een huis voor jou tot een thuis kunnen maken. Ruth Hartog tipt verschillende prentenboeken die bij ons zomerthema passen.

Samen tekenen kan je kind helpen om het 'thuisgevoel' uit te drukken

Drie gebedjes voor kinderen waarin gevraagd wordt om Gods aanwezigheid in onze huizen, in onszelf en een plekje waar je tot jezelf kunt komen.

Wat is het verschil tussen een huis en een 'thuis'. Tim Schilling laat zijn gedachten gaan over verlangen naar je bestemming.

Maak je eigen sleutelrekje als symbool voor thuis zijn met behulp van deze print.

Een versje over thuiskomen bij de lieve Heer.

We vonden twee leuke liedjes van Elly en Rikkert.  Dus meezingen maar!

In de bijbel vind je veel verhalen over huis en thuis. Woorden als verlangen, gastvrijheid en thuiskomen spelen daar vaak een rol in. We vertellen er enkelen en tippen kinderbijbels waar je deze verhalen ook in kunt vinden.

'De aarde is ons gemeenschappelijk huis', zegt Paus Franciscus. Laten we dat samen oprecht wensen voor al die mensen die verlangen naar een thuis.

Welk dier voelt zich thuis in een burcht, een horst, een til of een leger?

Enkele zegenspreuken uit Iona, voor de buurman en je eigen huis!

Wat dient als huis van wat? Twee kleine gedichtjes.

Enkele gedachten rond de zomeractualiteit van 2017.

Recent verschenen die prachtige, kleurrijke boek waarmee kinderen en volwassenen samen kunnen nadenken en praten over hoe zij God zien. Zou je God kunnen zien als een kasteel?

Ons zomerthema in één beeld samengevat