Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Tijd voor de tijd

Zomer en Nazomer 2017

Wat zou het toch mooi zijn als de tijd, die we in de vakantie zo anders ervaren, zouden kunnen vasthouden nu het gewone leven weer is begonnen. De kinderen gaan weer naar school, het werk slokt je weer op, meer dan je je had voorgenomen. Kleine rustpuntjes in de dag, momenten voor jezelf, momenten met echte aandacht, momenten voor God. We hebben er grote behoefte aan. De redactie van Geloven Thuis dacht samen na over wat precies het verschil is tussen samen aan tafel eten of op de bank voor de tv.  Zou een GSM-pauze (Geen Sociale Media) helpen bij de aandacht voor degenen die hier-en-nu aanwezig zijn? Tijd die door je vingers glipt, tijd en eeuwigheid, tijd van leven: we hebben weer verrassende en praktische invalshoeken gekozen voor de bijdragen rond dit nazomer-thema 'Tijd voor de tijd'! Neem er de tijd voor en laat je inspireren door de gebedjes, de verdiepende achtergrondartikelen, de prentenboeken, versjes, verhalen, kijktafels en (knutsel)tips. Rustig aan!

Kijktafels over de tijd. Hoe visualiseer je die? Ellie Keller maakte weer prachtige voorbeelden. Doe inspiratie op, maak een kijktafel na of geef er je eigen invulling aan!

Een versje om de tijd voor te nemen, gemaakt door Marjet de Jong

Hoe ga je om met de tijd? We tippen een aantal prentenboeken en uitnodigen jou en je kinderen uit om de tijd te nemen voor deze prachtige verhalen en inspirerende gedichten.

Geinspireerd door bijbel en traditie helpt Nelleke Spiljard ons tijd te investeren in opvoeden. Met drie boekentips!

We vonden drie gebedjes waarin ook de tijd een rol speelt.

Tijd is een kostbaar geschenk van God, waar we zorgvuldig mee om moeten gaan. In de Bijbel zijn er verschillende teksten te vinden die ons helpen om op een goede manier met de tijd om te gaan en om ons leven zinvol te besteden.

Hoe sta jij in de tijd? Hoe gebruik je je tijd? Tim Schilling laat over deze twee vragen zijn gedachten gaan in relatie tot God, de Eeuwige.

Maak van het samen eten aan tafel iets bijzonders: Tijd voor Elkaar, dus even geen sociale media ...

Hoe kan je in je gezin op een fijne manier tijd maken voor God en daarbij ook aansluiten bij de kerkelijke bijzondere tijden en feesten? Ellie Keller geeft enkele handvatten.

Een mooi filosofisch versje over tijd en eeuwigheid gemaakt door Marjet de Jong.

Drie eenvoudige knutseltips, die de voor- of napret rond een feest of bijzondere gebeurtenis verhogen: een familie-feestslinger, afstreepkalender of 'plakboek'.

Dit verhaal is een klassieker over omgaan met tijd en past uitstekend bij ons thema. Gelukkig is het boek nog steeds verkrijgbaar.

Een verjaardag is een bijzonder moment. Met deze verjaardagszegen geef je een speciale kleur aan deze dag.

Ons thema in een haiku samengevat!