Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Binnen en buiten de lijntjes

Zomer en Nazomer 2018

In de vakantie verken je makkelijk grenzen. Niet alleen gaan we misschien de landgrenzen over, maar we verleggen ook onze grenzen op andere manieren. We proberen een andere taal te spreken, we proeven onbekend eten, we ontmoeten mensen van andere culturen. Misschien stappen je kinderen voor het eerst in een kajak, durven van de tien meterplank te springen, maken voor het eerst een handstand in het water of krijgen voor het eerst zelf een vlieger de lucht in. We stappen voor een keer buiten onze comfortzone en kijken wat er gebeurt als we buiten de lijntjes gaan. Niet overdag gaan wandelen, maar een keer 's nachts. In de tent met een zaklantaarn in je slaapzak lezen nadat je eigenlijk moest gaan slapen. Een keer dwars door de duinen gaan in plaats van netjes op de paden te blijven. Je lekker nat laten regenen i.p.v. onder de paraplu te schuilen. Na de zomer lijken de kinderen dan extra hard te zijn gegroeid!

Ellie Keller maakte zomerse kijktafels waarin ze speelt met lijnen, grenzen en lijntjes. Visuele verrassingen om na te maken. Laat je inspireren!

Marjet de Jong maakte weer een prachtig versje, dit keer over een buiten-de-lijntjes-dag.

Ruth Hartog geeft enkele tips waarmee je in de vakantie de touwtjes kunt laten vieren.

Een prachtig liedje over verder kijken dan je eigen neus lang is en dan bijzondere dingen ontdekken en zien!

Nelleke Spiljard laat zich inspireren door twee teksten van Jules Deelder en het Olifanten-keutelpaadje...

We tippen weer prachtige prentenboeken met net dat beetje extra. Dit keer gaan ze natuurlijk over lijnen en grenzen.

Als je een paar weken een bijzondere logé hebt, kan het zijn dat je zo wilt bidden.

Als je zonder erbij na te denken lijnen krabbelt op papier, kan er onverwacht iets ontstaan.

Er zijn heel veel spelletjes die kinderen samen kunnen doen waar lijnen het spel bepalen. Zeker nu het vaak mooi weer is en je lekker buiten kan spelen.

Jezus schrijft in het zand - denkt na - want een oordeel vellen over wie er binnen de lijnen is gebleven en wie ze heeft overschreden, is niet zo eenvoudig als we vaak denken. Wat is eigenlijk een goede richtlijn? Tim Schilling vertelt je er meer over.

In de bijbel gaat het regelmatig over grenzen, afbakening en buiten het kader stappen. Ruth Hartog tipt enkele verhalen en de kinderbijbels waarin ze ze gevonden heeft.

Een klein plekje op de eettafel voert je kind mee naar een andere werkelijkheid. Ellie Keller vertelt er je meer over.

Welk kind doet het nu niet? De stoeptegels tellen, tegels overslaan of wel/niet op de lijntjes lopen?

Negen punten en vier lijnen. Hoe kan je deze allemaal met elkaar verbinden?

In dit vrolijke liedje hoor je dat God zich niet laat inperken ...

Tillie vraagt zich af wat er aan de andere kant van de muur zal zijn. Maar hoe komt ze daar? Er is geen opening of deurtje te ontdekken.

Ons thema in een beeld samengevat samen met een 'tegeltjeswijsheid'