Blijdschap over het kleine

Thema van Advent en Kerst 2018

In blijde verwachting: in de Advent zien we vol verlangen uit naar de geboorte van Jezus in ons midden, voor alle mensen, zonder uitzondering. Voor iedereen klinkt in de kerstnacht de blijde boodschap van de engel: 'Ik verkondig u een grote vreugde'. Vandaar ons adventsthema BLIJDSCHAP OVER HET KLEINE!
Het blijft bijzonder dat er zo'n blijdschap is over iets kleins en kwetsbaars als een kindje, neergelegd in een voederbak. God komt niet aan het licht met grote overmacht of onder tromgeroffel. Hij kiest in stilte een gewone, jonge vrouw uit om de moeder te worden van Jezus. Zijn leger bestaat uit engelen die geen dodelijke wapens dragen, maar vrede verkondigen. In deze Advent kun je met je kinderen oefenen in blijdschap. Vreugde scheppen in het kleine, het prille, het kwetsbare. Oefenen in 'engel' zijn, om als het Kerstmis is, vol blijdschap ons hart te kunnen openen voor de liefde. We stellen je voor het adventsthema thuis uit te beelden met een blije zilverkartonnen ster aan de muur, met daaronder een klein leeg kribje en vier lichtjes. Op de ster plakken we engelen, elke dag een meer. Zo leven we 24 dagen toe naar Kerstmis en groeit de blijdschap aan! Wie zou zo'n klein kindje nu niet vol vreugde in zijn of haar hart sluiten?

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook