Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Blijdschap over het kleine

Advent en Kerst 2018

In blijde verwachting: in de Advent zien we vol verlangen uit naar de geboorte van Jezus in ons midden, voor alle mensen, zonder uitzondering. Voor iedereen klinkt in de kerstnacht de blijde boodschap van de engel: 'Ik verkondig u een grote vreugde'. Vandaar ons adventsthema BLIJDSCHAP OVER HET KLEINE!
Het blijft bijzonder dat er zo'n blijdschap is over iets kleins en kwetsbaars als een kindje, neergelegd in een voederbak. God komt niet aan het licht met grote overmacht of onder tromgeroffel. Hij kiest in stilte een gewone, jonge vrouw uit om de moeder te worden van Jezus. Zijn leger bestaat uit engelen die geen dodelijke wapens dragen, maar vrede verkondigen. In deze Advent kun je met je kinderen oefenen in blijdschap. Vreugde scheppen in het kleine, het prille, het kwetsbare. Oefenen in 'engel' zijn, om als het Kerstmis is, vol blijdschap ons hart te kunnen openen voor de liefde. We stellen je voor het adventsthema thuis uit te beelden met een blije zilverkartonnen ster aan de muur, met daaronder een klein leeg kribje en vier lichtjes. Op de ster plakken we engelen, elke dag een meer. Zo leven we 24 dagen toe naar Kerstmis en groeit de blijdschap aan! Wie zou zo'n klein kindje nu niet vol vreugde in zijn of haar hart sluiten?

Op de kijktafel voor de Advent - gemaakt door Ellie Keller - wordt de blijdschap over de aanstaande geboorte van de kleine Jezus elke dag vermeerderd.

Marjet de Jong maakte vier prachtige versjes waarin de bijbelverhalen van onze Adventszondagen prachtig doorklinken!

Vier versjes vol blijdschap om te zeggen bij het aansteken van de vier lichtjes bij de adventskijktafel.

Tel je mee of word je geteld? Nelleke Spiljard neemt ons mee deze Advent mee in het visioen waar kleine mensen en onopvallende tekens er echt toe doen.

In onze Geloventhuis kinderbijbel 'Het begon met licht' vind je alle vier de verhalen die wij uitkozen om op de zondagen van de Advent voor te lezen.

Iets kleins kan je blij en gelukkig maken. Dat blijkt uit deze prentenboeken, die Ruth Hartog speciaal voor deze Advent bij elkaar zocht.

Zo maak je de ster, de engeltjes, het kribje en het kindje Jezus voor de kijktafel van deze Advent.

Tim Schilling nodigt ons uit om in de Advent te kijken naar de grote mogelijkheden die verborgen zijn in het geringe.

Combineer verschillende onderdelen van deze site tot een mini-viering rond de adventslichtjes

Op steeds meer plaatsen in het land wordt in de Advent op een avond een lichtjestocht georganiseerd. Heel erg leuk om samen met je kinderen te lopen!

We tippen enkele boeken om in de advents- en kersttijd te lezen en vooral voor te lezen.

Vijf tips om in een engel te veranderen.

We vonden enkele teksten en gebedjes die ons kunnen helpen de Advent en het Kerstfeest vol blijdschap te beleven.

Hebben jullie oog voor goed nieuws? Verzamel samen berichtjes waar je blij van wordt.

De kijktafel van de Advent verandert op eenvoudige wijze in een kijktafel voor de kerstperiode.

Liedjes zijn onlosmakelijk verbonden met Kerst. Dit jaar zochten we vrolijke liedjes uit, passend bij ons thema

Een heel mooi cadeau voor Sint of Kerst! Kinderen, maar ook grote mensen zullen ervan genieten!

De drie wijzen uit het oosten volgen de ster en vinden de pasgeboren Koning.