Vlinderlicht

Thema van Hemelvaart en Pinksteren 2018

De aardse rups ondergaat in zijn cocon een grote verandering. Na de metamorfose is hij/zij een vlinder geworden, die met zijn prachtige kleuren schittert in het zonlicht en in zijn element is in de lucht. Zo verbindt de vlinder de aarde met de hemel. Vrij, vrolijk en onbezorgd vliegt de vlinder van bloem tot bloem en brengt zo verbinding tot stand. Zo doet een vlinder wel een beetje denken aan de Heilige Geest die mensen aanzet tot verandering en verbinding tussen mensen aanbrengt. De bange leerlingen laten zich aanblazen door de adem van God. Ze gooien de deuren open en treden naar buiten. Er waait meteen een nieuwe, frisse wind die vele mensen aanspreekt.
Een vlinder landt soms bijna ongemerkt op je schouder of arm, maar als je hem zou willen vangen, lukt dat bijna nooit. De vlinder heeft iets ongrijpbaars, maar is vol van levensvreugde. Zie het als een levensles aan je kind en jezelf. In onze vijf vaste rubrieken verbinden we Hemelvaart en Pinksteren met het zomerse thema 'Vlinderlicht'. Kijk gauw of er iets bij is wat jij je kind(eren) wilt bijbrengen, laten beleven, laten zien, wat wilt bidden, voorlezen of knutselen. De vlinder komt telkens op andere wijze aangefladderd. Veel plezier!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook